GalantWeb

Renovace galíka

Offline Jan5

• Full Member
Zdravím členy fóra, měl bych na vás dotaz ohledně žraloka 97čky. Jelikož se už léta projevují a galant chytá rez, napadlo mě kompletně ho odstrojit vobrousit, vyvařit a nějakým levným lakem naláknout... bylo by nutné vzít to kompletně když už bych se do toho pouštěl. Jen sem se chtěl zeptat jestli s tím někdo máte zkušenost a zda se takováto akce vyplatí? Rád bych aby mi galoš po co nejdelší čas sloužil.  :mellow: díky za rady

michal95

• Host
Záleží na tom jak moc a kde je to prorezlý jestli máš chycené jen zadní lemy (to je nemoc tohodle modelu) tak se to dá vyvařit, nakytovat a nalakovat za cca  6 tisíc . Hlavně koukni na prahy a v kufru oddělej na boku tapec a koukni na stav zadní části karoserie. Zvážil bych celkovej technickej stav a potom je to otázka peněz ... jak se říká šikovný mechanik/klempíř/lakýrník zvládne všechno  ^_^

Offline Jan5

• Full Member
měl bych s ním do budoucna ještě nějaké plány.. Jednou časem kdyby byli nějaké finance bych se rád pustil do závodní úpravy  :D (aspon je to můj sen) tak mi prosím nic nevyčítejte... žádný tuzing-pizding a nic podobnýho. Moje představa je rám, sportovní sicny, vykuchanej interiér, atd atd... at si každý říká co chce, mě se to prostě líbí  :laugh: Vím že by to sežralo nemalý peníz. Jen mě zajímal váš názor na to spravení od základu. Nemá přece cenu začínat od konce. Návrhy kup nový auto a do toho rvy prachy samozdřejmě čekám, jenže galant je galant a to mi dá určitě někdo za pravdu  -_-

Offline Rob

• Hero Member

Offline Jan5

• Full Member
Jojo díky za info  -_-  Mimochodem robe koukám že máš svýho Galiho vyšperkovanýho a v novém kabátu? Ty si na něm něco podobného dělal?

Offline Jan5

• Full Member
Myslel jsem tím něco rozsáhlejšího než ty zadní lemy jak máš zde na odkazu. ? :mellow:

Offline Rob

• Hero Member
Ne auto mám 3 roky a je tak, jak jsem ho koupil,fotka zkresluje.

Offline Ghost Buster

Tož já mám podobné plány.

Doufám, že to zvládnu za týden dovolené na konci června, kdy postupně zakituju / vyvařím / ošetřím každou část auta dle potřeby a pak někdy v létě bych dal rád nový kabát, ale to je zatím ve hvězdách.

Každopádně bych se rád zeptal, zda někdo dělal prahy, protože ty jsou na tom teď z celého auta asi nejhůř, ty sám každopádně nedám, takže bych nejdřív někoho nechal udělat prahy a pak se do toho teprve pustil.

Zadní lemy samotné mě stáli jen práce cca 500, ale nejsem s výsledkem moc spokojen, očividně se s tím klempíř moc nemazal. Díly už nevím kolik stály, ale tuším, že 2000 celkem.

A neboj se, že by tě tu někdo zatracoval, takovejch bláznů tu je...  :laugh: Akorát nesmíš moc poslouchat Radouse, ten má na tyhle investice svůj názor.  ^_^

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
Tož já mám podobné plány.

Doufám, že to zvládnu za týden dovolené na konci června, kdy postupně zakituju / vyvařím / ošetřím každou část auta dle potřeby a pak někdy v létě bych dal rád nový kabát, ale to je zatím ve hvězdách.

Každopádně bych se rád zeptal, zda někdo dělal prahy, protože ty jsou na tom teď z celého auta asi nejhůř, ty sám každopádně nedám, takže bych nejdřív někoho nechal udělat prahy a pak se do toho teprve pustil.

Zadní lemy samotné mě stáli jen práce cca 500, ale nejsem s výsledkem moc spokojen, očividně se s tím klempíř moc nemazal. Díly už nevím kolik stály, ale tuším, že 2000 celkem.

A neboj se, že by tě tu někdo zatracoval, takovejch bláznů tu je...  :laugh: Akorát nesmíš moc poslouchat Radouse, ten má na tyhle investice svůj názor.  ^_^

Tak to víš že si rejpnu  :D :D
Vyvařovaní a lakování starýho auta se nikdy nikomu nevyplatí. Je to jen marná snaha posunout životnost starýho krámu o kousek dál. Jenže má to smysl když do 5 let je rez venku znovu a mnohdy víc než před těmi 5 lety? Vyplatí se do toho vrazit těch 30 nebo 40 tis peněz?
Radouš

Offline Howler

když nebude jezdit v zimě a bude to mít perfektně ošetřený, tak těch 5let bude skrývat zlo jménem rez... :mellow:

Offline Ghost Buster

No v první řadě to člověk nesmí brát jako investici, pokud se chystá alespoň něco udělat sám rukama.

Někoho to i baví :laugh: Spousta lidí se živí renovacemi  :D Já osobně se na to docela těším, až natáhnu zas montérky a zavřu se do garáže a začnu měnit staré pobouchané auto na ještě starší, ale s novým kabátkem.

Nejlepší je, že pak při každém budoucím pohledu na to auto a na tu odvedenou práci má člověk dobrej pocit (pokud se alespoň trochu zadaří). :P Krom toho se člověk posune o trochu dál se šikovností a naučí se dělat rukama, zvláště nekonečné broušení kitu je vyloženě libová práce  :laugh: :laugh:

To že to bude stát nějakej peníz je sice horší stránka věci, ale mladej blázen bez dětí to nějak utáhne  :laugh:

Offline Rob

• Hero Member
Držím palce, at ti  vydrží hlavně trpělivost, tu já už nák nemám.

Offline Howler

jj taky držím palce hlavně s nervama a o těch kytech mi ani nemluv, mě na chvilku stačilo ted jen spodek auta dobře ošetřit a to že maš pak radost z pohledu na svou dobře odvedenou práci můžu jenom potvrdit, jen aby sis nevyhleděl oči jak já :D

Offline Jan5

• Full Member
 :o oddálení smrti jen o 5 let? No to sem doufal ve víc  :D

Offline Howler

jen přece auto má své léta a vidím to na svém, když jsem nechal opravovat lemy, tak už po 2 letech je tam první pupínek...

Offline Ghost Buster

jen přece auto má své léta a vidím to na svém, když jsem nechal opravovat lemy, tak už po 2 letech je tam první pupínek...

No tak dva roky mi přijde taky celkem málo  -_- ikdyž na těch našich "solnicích" dvě zimy přežít je docela dobrý  :laugh: :laugh: :laugh:

Offline Pepe

Každý kdo svařuje ví, že teplem oblouku nebo genem se plechy dokonale odmastí a po zchladnutí okamžitě funguje koroze.
Jsou lemy ošetřeny zevnitř ? :undecided:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline johny11

Presne tak,pokud svaris treba jen bodovym svarem dva plechy k sobe,nechas to do rana,pak rano je videt,jak rychle dokaze nastoupit koroze.Je dobry zavarit,vybrousit a natrit.Po laku osetrit zevnitr nastrikem.

Offline Jan5

• Full Member
A co přestavba žraločka na VR-4 ? dělal někdo zvás? Jen by mě zajímalo jak to vyjde po stránce finanční, zda není levnější koupit rovnou VR-4 ku z Německa za 150 tis. ? Práce to věc druhá... tu nepočítejme   ^_^

Offline Pepe

A co přestavba žraločka na VR-4 ? dělal někdo zvás? Jen by mě zajímalo jak to vyjde po stránce finanční, zda není levnější koupit rovnou VR-4 ku z Německa za 150 tis. ? Práce to věc druhá... tu nepočítejme   ^_^
Na to ti fundovaně odpoví YODA . :mellow:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001