GalantWeb

Zvýšení podvozku

Offline Pepper

Chtěl bych trochu (o cca 3 cm) zvednout zadek Galanta (V6 2,5 sedan, r.v. 2002, 118 kW). Tlumiče i pružiny jsem nedávno měnil, jsou nové - pružiny jsem dal z verze kombi. Trochu zadek ztvrdnul, ale výškově bez rozdílu. Napadlo mě ještě použít podložky - máte někdo nějaký tip, zkušenost?

Offline m4rt4s

ty pružiny z kombíka by mohly dělat neplechu. :-( Stejné problémy máme my kombíkáři, zadek sedí moc nízko a dá se to vyřešit jedině výměnou tlumičů a pružin, ale ze stejného typu na stejný...
2.0 Wagon Sportedition

Offline Ghost Buster

Vím, že to asi slyšet nechceš, ale podle mě zvedat zadek auta jentak pro efekt je pitomost, už takhle je to auto nedotáčivý -_-

Máš nějakej pěknej nerez výfuk, kterej chceš ukazovat okolí, nebo se chystáš předním nárazníkem sekat trávník, nebo proč vlastně to chceš zvednout?

Offline Pepper

Mám 55 litrový toroid s LPG místo rezervy. Můj problém je v podstatě kosmetická záležitost - 17" kola mi nedrhnou ani při jízdě v 5ti s plně zatíženým kufrem, nedotáčivostí rozhodně netrpí (možná díky lepšímu zatížení zadku), dokonce i ty pružiny z kombajnu jsou opravdu lepší. Nemám snahu auto zvedat nad normální úroveň - např. stavět Allroada :-) . O co mi jde je to, aby nebylo hned patrné zatížení kufru s věčně plným toroidem. Kdyby stál někdo vedle mě, tak by to byl asi rozdíl cca 2 cm.

Nebráním se ani změně pružin s tlumiči, pokud by to můj problém řešilo.

Offline kenry

• VIP Group
No zvedal jsem miško o 4cm ... vyrobíš pod pružiny podložku a je to ... dostat to tam nejni žádná prdel....šikovnej servisák  s nářadím ... (přece se s tím nebudu prdět aby mi to rozbilo hubu )  ale je to 100% a máš klid...jde ale o to co zvolíš za materiál....

Dyk ho nechte at je to třeba pitomost ...je to jeho miška ne ...?
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Ghost Buster

Jj, omlouvám se za předchozí příspěvek, myslel jsem, že se to chystáš udělat jentak z machru. Ale vidím, že máš reálnej důvod, takže beru zpět  :lipsread:

Offline Pepe

Já bych to nezvedal , protože jak nádrž vyjíždíš tak se pr... Galoša zvedá . Neřeš to . může to pak být náchylné na poskoky . :D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline kenry

• VIP Group
No já tam neměl plyn ale třely se mi vnitřky blatníků o široký kola....tak proto a jestli má v kufru tozku tak je tam i s náplní pár kilo navíc....a taky by mě to sralo...hele a ještě mě napadla jedna věc ... sice nákladnější ale efektivnější... co štelovací zadaeček... tlumiče... el. nebo pneu...?třeba jen nějaký levnější ...zkusit....nevim popřemejšlej... a nebo tam fakt vymrsknput dvě  dvoucentymetrový podložky a je klid....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Pepper

No já tam neměl plyn ale třely se mi vnitřky blatníků o široký kola....tak proto a jestli má v kufru tozku tak je tam i s náplní pár kilo navíc....a taky by mě to sralo...hele a ještě mě napadla jedna věc ... sice nákladnější ale efektivnější... co štelovací zadaeček... tlumiče... el. nebo pneu...?třeba jen nějaký levnější ...zkusit....nevim popřemejšlej... a nebo tam fakt vymrsknput dvě  dvoucentymetrový podložky a je klid....

Nechce se mi do toho cpát tolik peněz - jsem rozhodnutý asi pro ty podložky. Poraď mi, kde je sehnat a případně jaký rozměr. Nebo nezbyly někomu doma nějaké? :-)

Offline kenry

• VIP Group
Nechce se mi do toho cpát tolik peněz - jsem rozhodnutý asi pro ty podložky. Poraď mi, kde je sehnat a případně jaký rozměr. Nebo nezbyly někomu doma nějaké? :-)

Zkusil bych se zeptat někoho kdo by to udělal ... teprve pak s nim řešil materiál a výrobu.... pač by to asi mělo dobře sednout a doma to těžko vyrobíš i když sou tady šikovný kluci...  mě to dělal ten chlapík co vždy cele mě to stálo 1500 a víc sem neřešil....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Pepper

Pátrám, pátrám a nikde nic ... na severu čech se mi nedaří najít někoho, kdo by to uměl a šel do toho. Mohl bys mi dát kontakt na toho člověka, co ti to dělal ... zkusil bych se dohodnout s ním. Buď na všem a nebo pouze na vyrobení těch podložek - záleží na tom, odkud je, jak bude mít čas a do čeho se mu bude chtít.

Offline kenry

• VIP Group
Pátrám, pátrám a nikde nic ... na severu čech se mi nedaří najít někoho, kdo by to uměl a šel do toho. Mohl bys mi dát kontakt na toho člověka, co ti to dělal ... zkusil bych se dohodnout s ním. Buď na všem a nebo pouze na vyrobení těch podložek - záleží na tom, odkud je, jak bude mít čas a do čeho se mu bude chtít.

vyrobit podložky není těžká věc ale bude k tomu potřebovat auto ... vyzkoušet to předělat to vyzkoušet aby to sedlo...ptal sem se ho musel by to vidět....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Pepper

Už jsem se rozhodl definitivně pro ty podložky ... abych nemusel vyndávat tlumič a dávat ho soustružníkovi, nemáte někdo použitý zadní tlumič, který to má již za sebou a je z Galanta sedanu r.v. 2002? Jedná se mi hlavně o tvar té spodní misky s tou zarážkou proti otáčení pružiny.

Offline Radous

• Hero Member
  • Nejlepší tuning je, když máš vše v pořádku :-)
Tak to ti asi nikdo nedá protože buď se mění samotnej tlumič nebo samotný péro. Komplet jedině z vraku
Radouš

Offline Pepper

Nepotřebuju komplet ... dokonce nepotřebuju ani celý tlumič. Stačila by mi pouze ta miska, kde dosedá spodní část pružiny. Ta má přesný tvar, aby zabránila pružině v protočení a seskočení z tlumiče. Pružinu nepotřebuju.

Offline kenry

• VIP Group

js tady z Prahy 9 ale po telefonu je to na houby...jemnuje se Janovský 608 807 502 ale zkusit to mužeš....Kdyžtak mu řekni že číslo Ti dal Nežerka s černým jeepem.... bude vědět a vysvětli mu to ... stejně Ti řekne že to chce abys přijel....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....

Offline Pepper

Sehnal jsem konečně člověka, co to zkusí ... kdyby si nevěděl rady, zkusím ten tvůj tip v Praze. Každopádně díky za kontakt.

Offline kenry

• VIP Group
Sehnal jsem konečně člověka, co to zkusí ... kdyby si nevěděl rady, zkusím ten tvůj tip v Praze. Každopádně díky za kontakt.

v pohodě... držim palce....
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....