GalantWeb

tranzistorovej blok ( zapalovací modul ) galant 2,0 V6 24V 93

Offline kubanecjam

• Newbie
  • *
Zdar myšáci, tak už si nevím rady tak zakládám tohle vlákno.. Mám jeden velkej problém. Jel jsem z Tábora do Ústí ( cca 200 km )  na 4 válce ze 6 .. Po cestě jsem nic nevykoumal, pouze zjistil postupnym odpojováním kablů z indučkních cívek ( nemám rozdělovač ) že jedna ze tří ( prostřední ) nedává impuls na scvíce. Tak jsem sehnal v Ústí nový cívky a celej natěšenej že to bude okej hned sem jí vyměnil. a problém byl jinde. Cívky jsem všelijak proházel, prokoumal kabel vše ok.. Cívka stále nic. resumé je že cívky jsou v pořádku, jdu dál a další problém vzniká hned za cívkama na zapalovacim modulu ( černá krabička se dvěma konektorama na druhý hlavě než jsou přidělaný cívky ). V ústí už ji nemá.. Našel jsem i na netu něco podobnýho ale prý to není do galyho http://old.automatejcek.cz/nahradni-dily/autodily/zapalovaci-modul/L75003/ ale vypadá to stejně jen to číslo MD.... je jiný. Na samotný krabičce tohle číslo není.. pouze POWER TR UNIT - J723T. což je stejný jak v odkazu vejš. Jediný co mě napadá alespon ty tranďáky proměřit jestli fachaj jéénže jak? sem elektrikář jenže jak sem vylez ze školy všechno se jaksi vykouřilo ;).. Nebyla by to dobrá duše a neporadila jak na to? Nebo jestli nemá někdo tenhle díl k mání ?.. Moc dík každýmu kdo pomuže..
jinak v autech se sem tam hrabu ale elektronika je pro mě španělská vesnice...

Offline kubanecjam

• Newbie
  • *
Tak jsem proměřil 3 tranzistory ohmmetrem a v jedný polaritě mají všechny 47 k ohmu a když jsem obrátil polaritu tak krajní mají kolem 20 ohmu a prostřední stále kolem 45-47 k. To značí jestli se nepletu že je furt otevřenej a tudíž v prdeli :(.. Tak hledat dál nemusím..Chtěl jsem rozebrat ŘJ jestli tam není něco vytečenýho ale už to nemá smysl. Taky jsem zkoušel jiskru na jedný cívce pouze sem přehazoval kablik a prostě ta prostřední proti sobě nic nedává další dvě jo.. Tak ..akde teď vzít tranzistorovej blok.. To mi neni jasný :D..sakra..

Offline Drak

koukni na ten plechovej držák od tranzistoru jestli na něm je vyražený číslo MD....... Mám podezření, že používají všude stejný tranzistory a čísla MD se liší jen podle držáku. pak by tam totiž pasoval i modul třeba z GT nebo Pajera a jen by se prohodil plech co drží tranzistory na hlavě.

tady maj samotný modul, ale cenu asi řeknou po telefonu
http://www.startery-alternatory.cz/zapalovaci-modul-ignition-modules-mobiletron-ig-m016/d-72294/
« Poslední změna: 21.07.2011 - 13:00:23 od Yoda »
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline kubanecjam

• Newbie
  • *
tak jsem omrk ten plech a hle.. na ňom je MD183328, kdežto ty jsi říkal že nejspíš by to mohlo být MD144931,  a Matějček tam má MD152999, tak to bude nejspíš rozdíl jen v tom uchycení plechu k hlavě a samotná součástka bude stejná ? co ty na to ? asi to tak bude.. Zkusím ještě potom tady v Ústí myšáka jestli náhodou z pajera bo z čehokoliv jinýho se mrknout... Zatím díkec

Offline Drak

samotný tranzistory asi fakt budou stejný va většině V6 z té doby.
MD183328 a MD 144931 se liší jen rokem, jinak jsou do stejného auta. Stejný bude i z galanta 93-96 2,5
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Rob

• Hero Member
tak jsem omrk ten plech a hle.. na ňom je MD183328, kdežto ty jsi říkal že nejspíš by to mohlo být MD144931,  a Matějček tam má MD152999, tak to bude nejspíš rozdíl jen v tom uchycení plechu k hlavě a samotná součástka bude stejná ? co ty na to ? asi to tak bude.. Zkusím ještě potom tady v Ústí myšáka jestli náhodou z pajera bo z čehokoliv jinýho se mrknout... Zatím díkec
   kdyžtak zkus i Mlčechvosty, tyhle drobotiny by tam mohl mít.

Offline kubanecjam

• Newbie
  • *
Robe dík, hned sem tam cinknul a budou to mít až příští tejden a za 2000,- což je dost no.. V UL mi myšák řikal že to vždy nabízí za litr no..budiž.. co se dá dělat. ten to teď nemá. Všichni říkaj že je to první věc která jde ze 6 válců na dračku prej " hele, první dou tranzistory pak převodovky " :D..sakra mám já to ale pech no..... obvolal sem už 4 vrakoviště a nikde nič ... zkouším dál..jinak si nevydělám ani na chleba :D.. galy mě živý sakra ;)

Offline Rob

• Hero Member
Robe dík, hned sem tam cinknul a budou to mít až příští tejden a za 2000,- což je dost no.. V UL mi myšák řikal že to vždy nabízí za litr no..budiž.. co se dá dělat. ten to teď nemá. Všichni říkaj že je to první věc která jde ze 6 válců na dračku prej " hele, první dou tranzistory pak převodovky " :D..sakra mám já to ale pech no..... obvolal sem už 4 vrakoviště a nikde nič ... zkouším dál..jinak si nevydělám ani na chleba :D.. galy mě živý sakra ;)
      V Mlčechvostech má rozdílný ceny + litr pomocník na vrakáči, když tam majitel není a levný ceny má samotnej majitel-když tam ovšem je  -  moje osobní zkušenost!!

Offline Drak

a v tom obchodu to nemaj? lepší novej než něco staršího , co rychle odchází
Legnum VR-4 TypeS

Offline kubanecjam

• Newbie
  • *
a v tom obchodu to nemaj? lepší novej než něco staršího , co rychle odchází

Jak jsi mi posílal ten odkaz na Janotu kde nebyla cena , tam jsem volal a nemají to skladem i když na jejich stránkách je dostupnost skladem. Omlouval se že mají nový stránky a že týpek co jim je dělal našustil všude že je vše skladem a tak solidně mate lidi.. Volal jsem mu tak před hodinou, říkal že zkusí obvolat zas jeho dodavatele tohodle a dá vědět..zatím nic.. Ještě počkám do zítra a zkusím teda objednat ten původní co jsem měl na mysli http://old.automatejcek.cz/nahradni-dily/autodily/zapalovaci-modul/L75003/ páč je pravda že lepší koupit novej za 3,5 tis než starej za dvojku co za dva měsíce třebas taky zkape žejo...  chjo..škoda těch peněz no.. jen doufám že je to opravdu ono..i když ..měřil sem odpory jednotlivejch tranďáků a měřák nekecá když prostřední byl prostě jináč než ty zdraví.... bude to tak..