GalantWeb

prosim o radu, radio, hodiny,vnitrni osvetleni, central

Offline Daneczek

Zdravim. vcera se mi stalo ze jsem jel a kdyz jsem vzal diru tak se mi vyplo radio, hodiny a prestal jit central a prestalo svitit i svetlo na strope. potom jsem vymenil pojistku u motoru ktera byla spalena a v klidu zavrel kapotu a sel do auta a najednou jsem si vsimnul zem i z palubovky jde dým tak jsem rychle otevrel kapotu a pojistku rychle vytahl.. dneska jsem se na to sel podivata a napajeci kabel +12v k radiu je pripalenej, izolace trochu roztavena. dale jsem nasel dalsi kabel od pojistek uvnitr v aute taky s roztavenou izolaci a ten to kabel jde pak za blatnikem dopredu.. zdrejmne byla zavada zpusbena starym kabelem k zesilovaci ktery nechal puvodni majitel v aute a nebyl tam ani nijak videt. byl zapojeny na +12v za radiem a byl schovanej druhej konec pod kobercem v kufru :/ uz jsem ho vyhodil z auta ven kdyz jsem to dneska nasel. ale ted nevim co dal ktere kabely asi tak odkud kam muzou byt spaleny protoze kdyz dam pojistku tak radio ani hodiny ani lampicky nesviti a central taky nejde. klimatizace mi funguje ale nepamatuje si co mela naposledy nasataveno. muzete mi prosim nekdo dat aspon nejakou malou radu? jsem elektrikar slaboproud a nejake vymeny kabelu nebo tak se nebojim, ale nerad by jsem aby mi tam odeslo jeste neco vic. mam žraloka 2.0 naftu. predem vám dekuji

Offline Drak

změř jestli kabel mezi touto pojistkou a napajením třeba hodin a nebo rádia není přepálený a nebo se izolace nepropálila a kabel není uzemněn.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Daneczek

napriklad kabel od pojistky k radiu normalne vodí, ale radio stejně nefunguje  ](-:

Offline Pepe

Rádio má vlastní pojistku  - zezadu . :mellow:     A natáhni nové kabely.
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Daneczek

no rano na to musim hned vlitnout no... mam v plánu jet v patek na tuning sraz do dlouhy lhoty tak to snad do ty doby dam nejak doporadku  :roll:

Offline Daneczek

tak uz mi funguje všechno kromě centrálu. kde najdu prosím vas ridici jednotku na central at muzu k ni zkontrolovat kabely?  :D

Offline Drak

central má dvě jednotky, jedna je na přijímaní signalu z dálky a ta je ukryta v horní části středového panelu vlevo za ovládáním klimatizace. Samotné ovládání zámků je deska na zadní straně vnitřního pojistkového panelu pod modrým plastem.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Daneczek

jasny diky, a jeste jsem dneska zjistil ze mi nejdou okna tak jestli se jeste muzu zeptat kde to ma nejakou jednotku nebo jak to s nima je? diky moc za rady  -_-

Offline Drak

okna mají jednotku ve dveřích řidiče jak jsou všechny ovladače oken
Legnum VR-4 TypeS

Offline Daneczek

Tak problém se opakoval, jelikož jsem už věděl co mě aswi čeká tak jsem se patřičně vybavil a šel na věc. Plasty ven konektory, klima radio.. a proměřoval napájecí kabely, bylo to celkem rychlí :) od pojistek u motoru byl K.o. drát vedoucí k pojistkám dovnitř. A bylo to způsobený zbytkovím drátkem puvodně patřící nevím čemu. Vše nepotřebný a neznámý šlo ven  :D Natáhnul jsem novej kablík, vše poskládal pozapojoval a první známka úspěchu byla ze svítila kontrolka otevřených dvěří, vše jsem přezkoušel a už je vše v poho  -_-  už by se to nemělo opakovat po dnešku :D

Offline Drak

pěkně upečená izolace. To taky mohlo pěkně blafnout
Legnum VR-4 TypeS

Offline Daneczek

a mohl za to kousek drátku co trochu visel pod palubkou u spojky, nebyl normálně ani viděl, až když si clověk lehnul na podlahu  :D člověk aby se bál někam strčit nohu ať něco nevyzkratuje :laugh: ale už to co tam nemá byt tam není a kabely jsou hezky vyvázaný a přichycený at nepřekáží a nehoupou se  -_-

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland
...........  -_-            co to ,.....co to je !?

Elektroinstalace jak na pouti ....

Dobso...

Offline trucker

• Hero Member
  • japonec nikoliv nakonec ale hned od začátku.....
    • mogulracingteam.ic.cz
ahoj, hele včera se mi stalo to samý co tobě..... fungoval mi zesík i ze subáčem a za hodinu šlus.....no takže sem to po prohlídnutí pojistek, které byly ok, usoudil že je v p..i nějaký kabel :( achjo budu to muset rozebrat jak ty a podívat se.....

ještě se zeptám, jak jsi poznal nepotřebné kabely ??? :) a na co si dát pozor když už vtom budu??

díky
IRSKO - toť nyní domov můj :D
japonec nikoliv nakonec ale hned od začátku.....

Offline Daneczek

Nepotrebny kabeli jsem poznal tak že měli konec někde pohozenej nebo někde visel pod palubkou. takze kabely co do ničeho nevedli jsem prostě vyházel ven. Asi tam někdy byly k zesilovači, nevim, ale už je tam nemám  :D Od tý doby co jsem to pořádně udělal nebyl ještě žádnej problém  -_-

Offline trucker

• Hero Member
    • mogulracingteam.ic.cz
ok a prosímtě co za relé/pojistku si měnil? mohl bys popsat/vyfotit? protože klasické nožovky se zdají být v pořádku jak u noh tak v motoru....a navíc v motoru já nevím co která kostka znamená, dekl je totiž nastříkaný airbrushem :D.....

díky moc...jo a prosímtě kterámi místy to od pojistkovky v motoru vede k pojistkovce u nohy ??? je tam jakéž takéž přístup?? :D asi totiž budu muset natáhnout plusový kabel na zesík přímo od baterky (samo že s pojistkou :) ) tak abych věděl kudy to tahat.... díky

Offline Daneczek

pojistky jsem mel v poradku, nic jsem nemenil, měl jsem jenom spálenej drát co jde od pojistek u motoru k pojistkám uvnitr, tak jsem musel natahnou novej. u žraloka to vede ty dráty pod levym prednim blatníkem, ale jak to je u tech starších to nevím. jinak kabel k zesilovaci si vždycky dávej nějakej silnější s pojistkou a přímo na baterku. zasilovač má docela velkej odběr a když to napojíš někam na jiný kabely tak to nevydržej a spálí se. jinak kudy to natahnou to nevim, já by jsem to udělal od baterky dovnitr někudy průchodkou kde vedou další kabely, taky je možnost to protahnout okolo tyče řízení kdyby to nikde jinde nešlo, a pak uvnitř asi nejspíš okolo prahů až k zesilovaci nejspis do kufru že  :D a ještě si zkus změřit jestli ti jde napětí k radiu, jestli jsou dobrý pojistky a napětí tam nebude tak to bude nejspíš kabelem špatným.  -_-

Offline trucker

• Hero Member
    • mogulracingteam.ic.cz
no když sem dal svoje původní rádio tak to svítilo když sem zapl světla jako jen displej...ale zapnout nešlo...doufám že to bude jen tím jedním kabelem...díky za tipy :D ..... k tomu zesiku když dám takový jak na repro se dávají, tl tuším 1,7mm to by mohlo stačit ne?? a asi nejlépe v jednom kuse bez napojení přes čokoládu...asi že ???? sory za dotazy ale nejsem káblíkář, můj doraz je sem tam dát drát na žárovky a napájet ledky s odporem a zapojit je aby to svítilo a hotovo :D :D :D