GalantWeb

Sjizdeni pneu na predku

Offline Zdoter

Mam zraloka kombik 2.0 Gls a uz od doby co ho mam (pres 2 roky) me celkem dost mizi vzorek na predku  ](-: ](-: at uz to jsou letni nebo zimni gumy. Mam tam 195/60 R15 co jsou napsane v technicaku. Ramena,cepy,tlumice vsechno ok. Gumy se sjizdi pravidelne,ale mizi proklate rychle. I kdyz najezdim dost (radove 30k za rok) tak me prijde divny,ze napr pres zimu na predku sjedu 5 mm a na zadku necele dva ... a to stejne na letnich.Nemate nekdo podobnou zkusenost??Respektive reseni?? Nebo tam mam nejakyho sotka co se zivy gumou  :evil:
Mitsubishi galant kombi 98 2.0 100kw
Bumba mi to LPG

Offline Pepe

Kdy byla dělaná geometrie nápravy ? Já jezdím gumy 4 roky .
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Zdoter

Za dobu co mam auto vicemene pravidelne zhruba co 5-6 mesicu  ](-:
Bumba mi to LPG

Offline LivArt

Offline Pepe

Laserová nebo na tyčku .  Nechápu, zatím jsi jediný kdo má problémy se sjížděním .  Nebo neustálé drify ?

Offline Zdoter

Kotouce + desky na predku vymenene na podzim. Delalo to predtim i potom ...
Bumba mi to LPG

Offline Rob

• Hero Member

Offline Zdoter

Laserová nebo na tyčku .  Nechápu, zatím jsi jediný kdo má problémy se sjížděním .  Nebo neustálé drify ?
Laser ... nerikam,ze jezdim uplne slusne,ale zadny zbytecny hrabacky apod. Za prve jsem z toho uz nejak vyrostl a za druhe na to nemam :-) prave me je taky divny,ze jsme o tom nikde neslysel. Z kamosem co je velice schopny mechanik porad spekulujeme co by mohlo byt spatne a porad marne. A pochybuju,ze bych zrovna natrefil na tolik slabych kusu pneu ruznych znacek. Konkretne to byli Goodyeary (zimni i letni) letni firestony a zkusil jsem i vraniky,na kterych kamos s octavou najezdi tri zimy (zhruba stejny pocet km jak ja) a ja je za jednu zimu sjedu na polovinu.
Bumba mi to LPG

Offline Drak

a na jaký tlak gumy foukáš?
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Zdoter

2.2
Bumba mi to LPG

Offline Pepe

Není tam pro dálnice  2,3-2,5 ?   dle zátěže ?   Tabulku máš na stloupku dveří - za zadkem když nasedáš .
« Poslední změna: 15.08.2012 - 21:42:11 od pepe »

Offline Zdoter

Vim. Je to foukany podle toho co tam je napsane.Jedine o cem vim,ze se lisi na gumach nez je napsano je rychlostni index. Ja mel vzdycky "H" a predepsane v technicaku mam "V". Nevim jestli by to mohlo mit nejaky vliv.
Bumba mi to LPG

Offline Pepe

Rychlostní index H - 210 km/hod   a V 240 km/hod---- to na sjíždění nemá vliv , je to možnostech pneu při daných rychlostech .

Offline Drak

to spíš index nosnosti.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Zdoter

Presne tam mam 195/60 R15 88H .. s tim indexem rychlosti jsem si myslel,ze to nema vliv. Jinak Pepe mel jsi pravdu je tam psane 2.3 ..
Bumba mi to LPG

Offline Pepe

Offline Drak

index 88 je blízko :)
Legnum VR-4 TypeS

Offline Zdoter

Tak rozdil je 20 kg .. coz se mi nezda mnoho nebo ne?? Z valne vetsiny jezdim sam,obcas ve dvou .. plus teda nadrz LPG ... Jedine co nas napadlo tak jestli to neni bouracka .. pokud,ale je tak hodne dobre opravena neb na to jeste nikdo neprisel ... jinak me tam fakt asi bydli nejaky trpajzlik co se zivy gumama  ^_^
Bumba mi to LPG

Offline Aldik

Nenapadá mě nic jiného než geometrie, ale jestli je dělaná jak říkáš... tak vážně netuším  :undecided:

Offline Pepe

Jestli máš dělanou geometrii , naskenuj protokol ať vidíme hodnoty na nápravě .  :mellow: