GalantWeb

Výměna cepu ramen

Offline Davidd

Včera jsem koupil cepy ramen a potřeboval bych nějakou radu nebo návod na výměnu. Díky.

Offline Drak

no jde o to o jaké rameno se jedná a o jaký čep. Nedají se totiž vyměnit všechny.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Davidd

Jedna se o přední ramena, čepy řízení už mám vyměněny.

Offline BlackJack

Tak tady se moc poradit nedá. Prostě musíš mít základní vybavení, očkoploché klíče, gola sadu, kladivo, majzl, zvedák, nějaký to WDčko nebo konkor. Pokud chceč být echt, zakoupíš stahovák kulových čepů vhodný pro tuhle aplikaci. Levnější variantou je třeba vyrážeč, ale ne vždy se dá použít (platí ale i o stahováku).

Jednoduchý návod je asi takový:
- povolit kolo
- zvednout auto a zajistit jej tak, aby nespadlo - zvednout auto, sundat kolo, auto položit na vhodných místech na podpěry
- zpřístupnit si cestu k čepům (pokud je třeba, tak sdělat brzdový třmen a sundat kotouč)
- povolit matičku na čepu ramene a čep stáhnout z těhlice (obvykle to moc jednoduše nejde, je třeba použít nářadí nebo násilí)
- odmontovat ramenu z nápravnice

... vesměs stejný krok pro druhé rameno a krok opačný pro namontování nového ramene. Nejedná se o složitý postup, ale jeho složitost spočívá v úspěšnosti. Se ti taky může stát, že to "doma na koleni" nesděláš z těhlice.

Po výmeně ramen se může rozhodit geometrie.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Davidd

Offline Pepe

" Koupil jsem čepy ramen " ---  :o   leda ramena s čepem  a vyměnit ramena .  ](-:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Davidd

No nejspis pujdou odlisovat a pak nalisovat z5.

Offline Pepe

Psal jsem to proto, protože ramena u GALANTu i ECLIPSE jsou výkovky s čepem jako jeden kus . Ten kulák se nemění - nejde vyměnit bez úprav ramene .
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Psal jsem to proto, protože ramena u GALANTu i ECLIPSE jsou výkovky s čepem jako jeden kus . Ten kulák se nemění - nejde vyměnit bez úprav ramene .
presne tak ! Nevymeníš iba čap ! Nedá sa to bez turbo mega upravy. Toto sa tu už riešilo ! Namontovať TRW a ideš ! Dosť sa čudujem že si ich aj kúpil  :o :o :o :o Pokial si nemal na mysli tie horné v podkovách ak ano  :lipsread: , tak to pôjde pekne  :-D
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline t.j.silence

Chlapci aké mám šťastie že sa akurát týmto zapodievate. Po asi dvoch rokoch čo mi seká volantom som posledný víkend zistil že je na vine pravé predné spodne rameno a má to na svedomí tento čap. Dá sa vymeniť??? :angry:
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline BlackJack

Vyměnit se nedá, je to pouzdro zalisované do odlitku. Řešením je vyměnit pouze celé rameno.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline t.j.silence

V takýchto prípadoch mám rád origo diely. Mám kúpiť nejakú náhradu z elitu, alebo autokelly, alebo radšej originál z Mitsubishi. Aké sú asi ceny?
Vymením to aj doma na zdviháku?
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Ak si šikovný vymeníš aj doma. Čo tam dáš je na tebe . Každý si háji svoje . Ja jedine TRW  :angel:
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

michal95

• Host
V pohodě to vyměníš i doma na zvedáku ... stačí pár klíčů, 2 x kladivo a trochu trpělivosti a šikovnosti ... zde je odkaz na orientační ceny ... meyle, hert ... ,lemforder ... jsou to dobré značky , já bych volil lemforder protože dodává do prvovýroby a je to fakt špička a cena je přijatelná  :D

Offline Rob

• Hero Member
Daruju 6 předních ramen na žraloka 2,5  1998 sedan ,jedno, možná 2 klepalo, ale nevím který, já jsem vyměnil všech 6, byly to asi ještě origo, najeto 200 tisíc.
« Poslední změna: 07.02.2013 - 19:17:40 od Rob »

Offline jirkas007

• Newbie
  • *
Chlapi, jen technická otázka... Má galant 96- (žralok), stejnou přední nápravu, jako jeho předchozí generace? :) dík za odpověď
2.0 16v

Offline Drak

má stejná všechna ramena.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)