GalantWeb

Páka ruční brzdy

Offline Pepe

Dle workshopu :
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Pepe

Vyndej z kotouče gumovou zátku apomocí světla najdi toto šroubení  vespod paken a jak psal Drak- šroubovákem pootoč matici . viz.obr :

Offline Werewolf66

a jakej je postup nastaveni, ja menil v zadu brzdy i s ruckou a potrebuju to donastavit. Mam to vysroubovat uplne co to da a potom zas povolit?
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Jindřišák

Je to tam napsany, točit, dokud nepůjde otáčet s kolem a pak 5 otáček zpátky.

Resp. Nejprve točit ve směru šipky, a pak o pět zářezů zpátky proti směru šipky. -_-
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Werewolf66

Je to tam napsany, točit, dokud nepůjde otáčet s kolem a pak 5 otáček zpátky.

Resp. Nejprve točit ve směru šipky, a pak o pět zářezů zpátky proti směru šipky. -_-

diky, ja sem to nejak prehlid :)
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Jindřišák

Hodně štěstí, já byl kvůli téhle srandě 3x na technický, než mě pustili. ](-:

Offline Trewor

Díkes za vysvětlení...taky mi to z toho nebylo úplně jasný ale co to tam psali o tom zafixování náboje tim "šroubem"?
Co si pamatuju když jsem bubnový seřizoval na samuraiovi, tak jsem prostě jen roztahoval ty rozpínaky na bovdenech...jako na kole.
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline Jindřišák

Díkes za vysvětlení...taky mi to z toho nebylo úplně jasný ale co to tam psali o tom zafixování náboje tim "šroubem"?
Co si pamatuju když jsem bubnový seřizoval na samuraiovi, tak jsem prostě jen roztahoval ty rozpínaky na bovdenech...jako na kole.
Máš pravdu, fakt to tam je, ale nevím co to zajištuje. Navíc jim na tom nákresu chybí kolečko ABS, který určitě většina má.. Snad to někdo objasní..

Přidávám obrázek :undecided:

Offline Pepe

Na zadním kole máš náboj plnou kulatinu, jedině 4x4 vozy maj zadek trubku . Přípravek je na demont a mont náboje př. kola do ložiska . Ale co a proč bych zadek fixoval kvůli ruč. brzdě ???? Nevim  :angry:
« Poslední změna: 19.05.2013 - 20:41:13 od pepe »

Offline BlackJack

Toto vlákno mi pomohlo. Děkuji pepemu za obrázek s návodem jak seštelovat ruční brzdu  -_-
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Pepe

-_- Proto jsme všichni tady. :-D :mellow:

Offline trucker

• Hero Member
  • japonec nikoliv nakonec ale hned od začátku.....
    • mogulracingteam.ic.cz
kluci, hele dotaz.... ručka mi nebrzdí ale když ji zatáhnu úplně ale úplně nahoru co to jde tak to zafunguje (ale při zatlačení na auto se sním dá hýbat) ....dá se to seštelovat právě takhle jak je tu popsané nebo je něco vprdeli?

dík moc za info...jo a je to na žralokovi....2,0 FWD :)
IRSKO - toť nyní domov můj :D
japonec nikoliv nakonec ale hned od začátku.....

Offline Pepe

1) sundej zadní kolo a pootočením bubnu se otvor , kterým se dají nastavit pakny , dostane do polohy kterou bych nazval podle hohin - půl pátá - . Tím otvorem se dostaneš na ozubenou rozetu , kterou se upravuje stavidlo paken - viz workshop .
2) nastav šroubení na páce tak , aby zabrala max . na 5 zubů .

Offline trucker

• Hero Member
    • mogulracingteam.ic.cz
ok díky, zítra zkusím a napíšu :)

PS a mělo by to tedy být ok jo?

Offline Pepe

Pokud nejsou sedřené pakny , tak by to mělo být O.K.   Když budeš mít dole kola , sundej i buben - je to 10 minut a uvidíš v jakém stavu jsou pakny .

Offline trucker

• Hero Member
    • mogulracingteam.ic.cz
ok děkuji, pokusím se....bohužel tady ale nemám dostatečné zásoby všehomožného materiálu jako doma :D.... teprve se pomaličku zařizuju :)

Offline trucker

• Hero Member
    • mogulracingteam.ic.cz
tak pepe díky za support :)

bubny jsou ok, přitáhl jsem je (ale dle workshopu mi to nesedělo takže jsem to udělal tak aby kotouče volně chodily) a došteloval pak páku ručky a supr....na 4 zuby to musíš dát s větší silou ale pak se autop ani nerozjede....překvapilo mě to ale je to oukej :D takže snad na technickou jeden problém vyřešen :)

Offline Pepe

Jsem rád , že se to povedlo . :mellow: :mellow:

Offline freematch

• Sr. Member
Zdar s pakou to az tak nesouvisí,nechal jsem opravit trmen, protoze vypadalo ze brzdi ale po,oprave jsem zjistil ze to je rucka,jeden mechanik rikal ze je to lankem a druhy vyzkousel lanko a rikal je ok,podle neho to je vysypane oblozeni,co jsem tak pozoroval tak to brzdeni melo zhorsujici tendenci,máte podobné zkušenosti ?

Offline Trewor

A co ti to teda dělá?
Přibrzďuje?
Zhoršující účinnost ruční brzdy nebo normální?
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4