Ahoj,
s Galanta jsem poprvé poznal u mého dědy - krásný vínový dvoulitr s perfektními liťáky. Děda se před týdnem rozhodl auto prodat, jelikož by prý ale nikdo neocenil to, jak se o něj staral, tak se ho rozhodl prodat do rodiny. Ovšem já nebyl první v pořadí a tak se Galant poveze k mé mamce, která auto hodně potřebuje a jejímu manželovi se Galant velmi líbí. A děda (samozřejmě) upřednostní dar jeho dceři, než vnukovi, o kterém si myslí, že se chce jen vytahovat. V tu chvíli jsem si řekl, že do toho půjdu sám a kouknu se na internet.
Přes týden bydlím v Praze a jezdím mhd, na víkendy jezdím většinou domů (Královehradecký kraj), kde mám auto Renault Clio 1990, které jsem si půjčil (na dva roky) od taťky. Už rok podnikám a chci, zároveň si můžu dovolit hezčí auto, které mě bude bavit. V této situaci mě napadlo jít do mého snu - do Galanta, protože toho zas tolik nenajezdím. S Cliem 10tis/ročně, ale nechci s ním jet do Prahy, s novým autem bych jezdil i tam. A za pár let, až budu lítat 300km ročně a víc, tak budu koukat na spotřebu (možná) a půjdu do něčeho jiného. Ale podle toho jak jsem do Galanta zapálený, tak asi ne.
To je můj plán. A teď proč píšu.
Mám několik otázek, které řeším a myslím si, že mi nejlíp pomůžete právě vy tady. Napíšu je podle priorit:
1) Mám teď k dispozici na účtu 35 000kč a vzhledem k tomu, že mi děda říkal, že je tolik aut a trh je takový a takový, tak se to jeho auto neprodá za víc jak za 25tis a to je krásné auto! Tak jsem si řekl, že kouknu sám po nějakém ještě třeba lepším do 35tis. Ale zjistil jsem, že není jen tak najít v této cenové kategorii tak hezký kus jako po mém dědovi, ale je jich pár hezkých... Spíš se asi ne moc často objevují, není jich tu tolik.
Přijde mi to jako fajn koupit Galanta za +- 30 000kč + opravy atd a budu mít perfektní auto pro mě na pár let třeba za 45-50 000 a budu absolutně spokojený. Je to reálné? Nebo mám počkat do listopadu, až mi vyprší stavební spoření (80 000kč) a koupit nějaký dražší kus? Já bych radši první variantu, ale když mi řeknete, že prostě za 30 000 Galanta, který se mi nerozsype nekoupím, tak to pochopím.
2) Děda má 2,0 a jede to parádně, úplně slintám. Ale před 2 dny jsem se byl v Praze podívat na Galanta v 2,5, projel jsem se a ... nemám slov, to byla pecka prostě.
Škoda, že byl tak oprejskaný a než jsem si zjistil kolik by stály opravy, tak ho někdo koupil (během 5 hodin po mě). Teď kvůli tomu skoro nemůžu spát a nic jiného dělat, jak na Galanta myslím.
Na netu jsem se dočetl, že zas tak velký rozdíl ve spotřebě není a když už tak už. Je to dobrá myšlenka?
3) V Čr se ukáže občas v Německu jich je mnoho, mám do toho jít? Už mám kontakty na dva pány, kteří by mi auto dotáhli a účtovali si kolem 6kč na km (je v tom vše). Nejdůležitější je ale teď vyřešit 1. otázku.
Další otázky mě třeba napadnou posléze.
Předem děkuji za odpovědi, Honza.