GalantWeb

Servis

Offline Severín

Dřív to šilo pořád, teď už to měnit nebudu, až přijde čas na výměnu.

Offline Jindřišák

Všichni chtěj autu přilepšit a všichni tam nalejou Castrol. Taky jsem takovej byl, než sem si o tom něco pozištoval ](-:
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Severín

Jak se říká, zkušenost je nepřenosná... :(

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland
A co oilo olivo... extra virgin :-D
Castrol....               sice nemám pindíka jako vy,ale i tak mě byl podezdřelí už od dětství .. -_-
Dobso...

Offline Pepe

Podezření odmala - kdo nemaže neje.e. :D :angel:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Podezření odmala - kdo nemaže neje.e. :D :angel:
Co jiného by se od chlapa dalo čekat , ... že  :-D
Prasáku....
Dobso...

Offline Pepe

Jasný, teď jsem prasák  , :evil:, ale život tě pořád něco učí . :kiss:

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Jasný, teď jsem prasák  , :evil:, ale život tě pořád něco učí . :kiss:
Život   ... ?  Nebo zvědavost ... ??
Dobso...

Offline Pepe

Vždy je to zvědavost a ta se s tebou vleče celým životem . Ale dost narážek a filosofie . :mellow:

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Ne..!   
Jáá ráda provokuji :-D  ^_^
Dobso...

Offline Pepe

Vím , jinak bys nedělala to, co děláš . :mellow:    Myslim tím práci. :big grin:

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman

Offline Severín

Nemáte někdo náhodou manuál ke galantu 2.5l v6 99 aspoň v angličtině? Němčina je dost hrozná...

Offline Pepe

Nemáte někdo náhodou manuál ke galantu 2.5l v6 99 aspoň v angličtině? Němčina je dost hrozná...
Wo co go ? Na jaký problém si narazil ?  :D

Offline Severín

Problém skoro žádný, ale tak by mě zajímalo něco o tom autu. Je to tlustá bychle a spousta informací. Dneska jsem tam hledal, jestli tam nemají výslovně napsaný druh oleje do motoru, ale mám dojem, že jsem rozluštil jen specifika. A pak tam mám dvě tabulky s rozměry kol a ráfků, ale každá je jiná, i když nadpis mají stejný...A další takový prkotiny

Offline Severín

Nevíte jestli je možný, abych v oleji v motoru cítil benzín?

Offline Pepe

S tímto problémem se vypořádáš tak, že  změříš tlaky ve válcích.  V případě že tlaky budou nižší než 7-8 bar, nutno překroužkovat motor .
Jedině přes netěsnosti ve válcích se dostane benzim do oleje . Dosti nebezpečná záležitost - může dojít ke vznícešní benzinových par a následnému požáru auta . Nehrál bych si na hrdinu .

Offline Severín

To budu asi muset nechat na servisu, protože fakt nevím, jak bych to měřil. Něco jsem našel na netu a jako další vážnej problém muže být, že olej se moc naředí a přestane mazat. Na druhou stranu jeden ukazatel může být zvýšená hladina oleje, ale já to mám naopak, spíš ho mám trochu míň, ale to by se dalo vysvětlit, že by ho motor zase skrz vadný těsnění žral?

Tady je odkaz na jeden fundovanej článek: https://www.oleje.cz/clanek/Vlastnosti-motorovych-oleju---Palivo-v-oleji

Offline blazen

• Hero Member
mizení oleje může být zapříčiněno vícero faktory.. jedním z nich jsou určitě stírací kruhy, které nevydrží věčně. Ale to že ti mizí oleje nemusí být hned zapříčiněno tímto. Často tu čtu jaké různé oleje lijete do motorů (mnohokrát naprosto nevhodne)  a viskozita oleje + otáčky motoru to je další významný faktor ve spotřebě toho oleje. Nicméně jestli ti smrdí benzín v oleji, je třeba to řešit..je možné,že budeš mít válce KO. To znamená , jak je výše psáno změřit ty komprese (postup najdeš na foru nebo v manuálu) a pokud jsou někde pod řekněme 9bar+ -  tak je to na rozebrání,pokud to nechceš prodat. Je potřeba změřit všechny válce, protože tě může zmást třeba nějaký nedosedavý ventil. A než cokoliv necháš překroužkovat nech změřit ovalitu válců, protože překroužkovat válec do "O" ti nepomůže...pak přichází na řadu nový výbrus.

Offline Severín

Trošku oživím servis. Mám bomba story za spoustu prachů a mizivý výsledky.

Nakoupil jsem nějaký díly na auto, mimo jiné i zadní kotouče a desky, bylo toho víc a nestálo to ani tři litry. Tak jsem to hodil do servisu autokelly. Dělali mi klimu a byl jsem s nima docela spokojenej. Všechno udělali, ale prej mi tam pořád šustí pakny od ručky, že si to nějak sedne, říkám ok a vyplázl jsem další tři litry za práci. Říkal jsem, že mě čeká technická, tak jak je na tom podvozek, týpek mi řekl, že mám díru u uložení jednoho čepu horního předního ramene, tak fajn.
Cesta domů byla hrozná, skřípalo to, jak německej tank a všude, kde byli lidi jsem byl hlavní hvězda, protože to vypadalo, že mi upadnou kola. A pak jsem si všiml, že jsem propásl datum technický a hlavně jsem potřeboval zavařit tu díru, no a známej mi doporučil chlápka, co to zavaří a udělá technickou, říkám oukej. Toho chlápka jsem ani neviděl a závady jsem popisoval přes zprostředkovatele, jinak to časově nevycházelo.
Po čtrnácti dnech se mi auto vrátilo (včera). Tak na to koukám, zase ho přivezl známej, misky tlumičů vyvařený, tak pěkný, ptám se na brzdu a prej to není brzdou, ale krycíma plechama, jsou k.o. a prostě se tam obrušujou. Prej to nějak navohejbal, ale mám si je (já!) sundat. A pak koukám na to rameno a ta díra tam byla pořád!!! Tak říkám WTF?! a prej si toho nevšiml...mechanik. A sprostředkovatel špatná volba, tak to prej dodělaj, to ještě přijde.
Nicméně technickou mám, ale cinknutou, proč, to nevím, ale každej i ten Lojza z technický se musí nějak živit... Každopádně to prohlídli prej standardně, už dopředu jsem říkal, že se v tom nehodlám zabít, přesto tu díru asi neviděli. Cena 5500. Fuck! A bez dokladu, na tom jsme se taky nedomlouvali. Plechy skřípou šíleně pořád a na přední nápravě to vrže a vydává děsivý zvuky. To auto mám přes tři roky a jediný o co usiluju je, aby mi nezrezlo a nerozpadlo se na prach, zatím neúspěšně, ačkoliv finančně to vypadá jinak.. Prachy těm sráčům tečou, jak z přehrady a vždycky, když se mi vrátí, tak je na tom zase něco jinýho. Těžko to rozdejchávám, ale jsem zase zkušenější (o dost) a stálo mě to jenom peníze...

Zapomněl jsem na zadní nosník, byl na skrz, tak to teda udělal... je na tom hrudka nějakýho šílenýho lepidla a mám to i na kole. ](-:

Včera večer jsem to jel v záchvatu zoufalství projet. Ždímal jsem to na středočeských okreskách, jako nikdy a to auto je boží. Neodskakuje, drží stopu a táhne a táhne.
Teď už jen sehnat poctivej servis... A taky hromadu prachů.