přesně...to je to co jsem tu psal párkrát..na co jsem nadával..proč..protože jsem měl takovou zkušenost třikrát...proto si vše už dělám sám a nebo se nechávám naučit někým kdo to umí. Proč..protože jedině tak vím, že je to udělané.
Zkrátka jak říkáš..štve mě, že někteří jedinci udělají svoji práci jen z nějakého počtu procent ze sta..takže třeba na 70%..říkáš si..to je dobrý. Mohlo to být horší..ovšem je to pořád dost špatný. Proč? Protože to musíš opět někam dát a zas to stojí prachy..takže zkrátka a jednoduše. Buď si to dělejme sami nebo to strčme do mitsu nebo..nebo se hold musíme s tímto chováním smířit....
Já to taky všechno respektuju a jen tahám prachy z kapsy.
Problém je, že JENOM tahám ty prachy, ale výsledek nikde.
Před dvěma lety jsem byl u tátovo známýho karosáře. Ten se vychválil do nebe. Domluvili jsme se co a jak, všechno odkejval. Měl jsem na to tehdy 10 000! Jen na podvozek! Vrátil mi auto přes tátu, takže už jsem ho neviděl. Kouknu pod auto vypadá dobře ok. Pak jsem dal za nějakou dobu auto na zvedák a nestačil jsem se divit. Zkrátka, kam dosáhl dosáhl. Ale vzal si jen 5000... Proč to neudělal pořádně? Proč neudělal, co slíbil a jak jsme se dohodli, to auto jsme spolu celý procházeli, tak to věděl. Prostě se mu nechtělo.
Tak kde to jsme? To už lidi nemakaj ani za prachy? Vždyť maká na sebe, cenu určuje on. Tak proč si neřekl deset a já neměl aspoň na pět let klidný spaní?
Takže stále hledám karosáře, ne patlala, co to zmákne levou zadní. Horší je, že si prachy neseru a už mi právě kvůli takovejm debilům došly...
Ale říkám, zkušenost je nepřenosná.
Však já mám zkušenost úplně stejnou. Od koupě auta až po servis - kdo ví kolik let života mě tohle stálo na nervech. Jenže stejný jednání a kvalitu jsem viděl u elektrikářů, zedníků, obkladačů - na co člověk vzpomene. Řekl bych maximálně, abych nekřivdil, 3/10 řemeslníků jsou co k čemu. Peníze chcou všichni skoro stejný, ale kámen úrazu je v tom, že spousta lidí si nechá na sobě štípat dříví a když vidí, že ta práce není totálně zku**ená, tak jsou sice znechucený, ale zaplatí. Pak si ten řemeslník řekne, co bych se snažil, prachy budu mít tak nebo tak... Ale což, darmo se rozčilovat zas.
Mě čekají rozvody. Trochu mě rozčilujou otáčky při zahřátém motoru, že klesají z počátečních 1200ot. až na nějakých 500-600ot. při zahřátém motoru. Přitom zahřátý auto pak s otáčkama dělá poklesy. Nahrál jsem to na video spolu ještě s jedním zvukem při startování, co mě štve (bude to v mém vlákně o servisu
http://www.galantweb.com/index.php?topic=3966.msg52585#msg52585). Kamarád tohle řešil u jiného auta a prý to udělá špatně udělaný časovací řemen na rozvodech. Tedy ne to proč klesají postupně s teplotou, ale proč otáčky pulzují. Tak pevně doufám v to, že to bude tímhle. Snad najdu někoho kdo mi rozvody udělá co nejdřív...
Pokusím se sehnat toho člověka na karoserii, abys to viděl. Buď to bude k něčemu, nebo ne, to se uvidí.