GalantWeb

otáčky

Offline vecik

• Full Member
Zdravím, prosím vás čím to může být že za jízdy když je auto v pohybu na neutrál nebo na spojce tak mi klesnou otáčky na 500. Když se auto pořádně ohřeje tak je to o něco lepší. Další záhadu mám stále klepající hydroštely i po výměně motor se ohřeje a je klid. Díky za rady. Je to galant 1988 2.0 80kw

Offline Pepe

Otáčky si zvedni šroubem volnoběhu a na hydroštely - jaký olej máš v motoru ?
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline vecik

• Full Member
Olej tam mám Texaco 10W40 lejem to tam už asi dvacet let a nebyly problémy. Otáčky zvednout šroubem ale otáčky když je auto nastartovaný tak jsou normální 900 ale za jízdy klesaj

Offline Pepe

Po nastartování má mít motor 1200 - 1400 otáček , ty pak po zahřátí klesnou na 750 , což je pro tvůj motor to pravé .  Při výměně zdvihátek jsi neměřil délku ventilů ?  A jsou ventily původní ? Že by byla mezera pro vymezení zdvihátkem veliká ? Nemusí klepat zdvihátko ale vše kolem . Rozuměj krátký ventil a unavené vahátko ..... :angry:

Offline vecik

• Full Member
Ano ventily jsou původní a všechno ostatní taky. Motor při nastartování asi 3sekundy má jen 600 a za 3s má těch 1200-1400 až se ohřeje tak klesnou na 900. Kde je chyba?

Offline Pepe

Chyba může být v krokovém motorku který obsluhuje obtok volnoběhu . Při zapnutí klíčku na druhou polohu - ne start - se tento nastavuje pro obtok .  Než tedy nastartuješ , zkus  3-5 sekund posečkat a startuj až se obtok otevře - nastaví . Ráno uvidíš co to udělá .

Offline vecik

• Full Member

Offline vecik

• Full Member