GalantWeb

olej

Offline matokk

zdarec, som tu novacik takze uvodom: moje auto - Galant r.97, 2.0, 16v, SOHC, 4G63 nalietane 177 tis. km

pri stave 174 tis. km ked som ho kupil, som menil olej... asi 500 km pred tym sa mi ozvaly hydrostely... upozornujem ze pri kupe motor isiel ako maciatko  ^_^ ozvaly sa vsak hydrostely a dal som sa na vymenu oleja... bol to teda pekny sajrajt co mi vytiekol... kazdopadne dal som tam podla rady nemeckeho Castrol portalu a este viacerych internetovych obchodov 10W 40, polosyntetiku... dufal som ze mi to moj problem s hydrostelmi vyriesi... ale nestalo sa tak... dnes som googlil trosku dlhsie a zistil som ze sa niektore nazory roznia na pouzitie oleja... teda som sa docital ze by tam mala ist aj plna syntetika... co na to vravite vy? aky olej ste pouzili vo svojom aute? je nutne ho vymenit, alebo mozem jazdit dalej na tom co mam teraz?

Dakujem za odpovede

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland

Offline Drak

Si spíš myslím, že problém bude v castrolu než v tom, jestli je polo nebo full syntetika.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline matokk

Si spíš myslím, že problém bude v castrolu než v tom, jestli je polo nebo full syntetika.
takze nahouby olej ze? co s tym? vymenit alebo tam nalejem nejake cistiace aditivum ako napr to co ponukol dobsonie?

Offline Rob

• Hero Member
Vyzkoušej olej Valvoline durablend
http://www.oleje-cz.cz/shell.html
je tam dole i mazací plán valvoline.
· Intervals   : Change 15000 km / 12 months
· Products   : MaxLife Synthetic 5W-40Show all products
    : MaxLife 10W-40
    : DuraBlend MXL 5W-40
    : All Climate Motor Oil SAE 10W-40
    : All Climate Motor Oil SAE 20W-50
« Poslední změna: 19.09.2013 - 09:52:20 od Rob »

Offline Berzelius

Mě hned po koupi taky cvakaly (192 000 km). Tak sem tam šupl tohle a klid ..už třetí výměna a pohoda ..ale je fakt že to vydrží 7000km pak zase cvakaj než se zahřejou                         http://www.mychak-tym.cz/?p=productsMore&iProduct=20928&sName=X1-200-101-Diamond-Protection--motor.olej-10W-40-%28original%29-1l

Offline Howler

Taky jsem ted použil Castrol GTX 10w40 a je to promenlivý, nekdy za studena necvakaj a nekdy jo, každopadne příště skusim asi ten Mitsu olej  ](-:

Offline matokk

Taky jsem ted použil Castrol GTX 10w40 a je to promenlivý, nekdy za studena necvakaj a nekdy jo, každopadne příště skusim asi ten Mitsu olej  ](-:
ano, taktiez moj problem. vid. dnes v jednom nakupnom centre som isiel ticho v garazach a o 2 hodiny ked som odchadzal spred domu, tak tie hydrostely zase cvakali... niekedy aj za studena nad 2500 otacok prestanu cvakat, niekedy stichnu ked sa motor zahreje a niekedy cvakaju aj za tepleho auta... kazdopadne o tomto mitsu oleji som nevedel, dakujem za jeho odporucenie Berzelius-ovi :D a najblizsie ho vyskusam.

Offline Trewor

Litr za 200 je podle mě mrhání penězma.
Když už drahej tak nějakej opravdu kvalitní. Například Liqui Moly MoS2 Leichtlauf 10W-40 1L za 190 nebo taky LM Super Leichtlauf 10W-40 1L za 160.
Ale obecně platí, že než dávat drahej olej tak je lepší levnější a častěji měnit
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline Jindřišák

Když už vybírám olej, tak prvně aby splňoval normu (čím víc norem splnuje, tim by měl byt kvalitnější) a pak se podívám na jeho vlastnosti při provozních teplotách (např. viskozita). Určitě bych do oleje nepřidával nějaký zázračný přípravky, jsou to jen šidiče. Co se týče castrolu, tak sem s ním nebyl spokojenej a to jsem měl i dovezenej z německa. Co sem tak porovnával, tak byl dost hustej, něco jak starline. Vyměnil jsem za total a zvuk motoru se změnil, má lepší reakci, nezakouří studenej a nedolívám. Kdybych chtěl přiinvestovat, tak bych šel do Vavolinu. Ale vybíral jsem teda na diesla. Každopádně když tam nedáš olej z lidlu, tak se nic vážnýho nestane, jen to může ovlivnit ty zdvihátka. Už bych to tam asi nechal a udělal dřívější vyměnu. Každopádně je škoda to hned vylít.
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Majk MG

Castrol edge professional TWS , 1l/275 kč a o hydrech neslyšíš jak je rok dlouhej  :D

Offline blazen

• Hero Member

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Olej tam klidně nech,. nalij tam tohle a máš klid od cvakání.http://www.ewynns.cz/wynns/eshop/2-1-Aditiva-do-oleje/0/5/59-Hydraulic-Valve-Lifter-Concentrate

Kdysi jsem měla ten samí problém,známí mě tam nalil celou plechovku a byl věčneý klid :-D
Dobso...

Offline Jindřišák

Jesi s tím máš dobrou zkušenost, tak to zkusit může, ale kamarád těma léčivýma přísadama do oleje zadřel motor. Jinak ten 10W60 mi příjde až nebezpečnej, ale věřím, že s tímhle ty hydra nezacvakaj.
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Howler

jak se to tu už asi 1000x řešilo, přísady jsou dočasná věc a jak piše Jindřišák-muže a nemusí to fungovat. Raději kvalitní olej častěji měnit  :P

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Jde o to co se myslí přísadou.... to co jsem sem dávala je rozpouštědlo karbonových usazenin,tak že to čistí olejové kanálky a + právě i nedostatečné plnění a "mazání  " hydro zdvihátek .... (přestanou cvakat) :-D

Není přísada jako přísada .
Dobso...

Offline blazen

• Hero Member
Rozpouštědlo usazenin bych tam nelil už vůbec. To je nejkratší cesta k ucpání nějakého kanálu a následné destrukci čehokoliv kde se po té nedostane olej.

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Rozpouštědlo usazenin bych tam nelil už vůbec. To je nejkratší cesta k ucpání nějakého kanálu a následné destrukci čehokoliv kde se po té nedostane olej.
No jasně,.... několika ix lidem  to pomohlo : včetně mě,ale najednou se to rozpustí moc rychle ,,,něco se ucpe a přestane to mazat..... dobrý -_-

To mě nenapadlo   ...
Dobso...

Offline blazen

• Hero Member
vždycky jsem tvrdil toto:at si každý dělá co chce. Ty jsi napsala proč bys to tam nalila, já jsem napsal proč bych to tam nikdy nenalil. Co kdo udělá je každého věc. Sběrné suroviny jsou plne zničených hlav a vaček..