GalantWeb

olej

Offline Rob

• Hero Member
Tak teď, když je to propláchlé , kup nový olej + filtr a můžeš to vyměnit bez rizika . :-D :-D
Vyměnil jsem znovu olej/po 20km/ na Šestku a z5,dal jsem tam před výměnou ještě STP čistič motoru /asi 0,4litru/ no a vylil jsem 5 litrů úplně černýho oleje,no ale snad už bude klid,ikdyž zatím klapání z vany slyším dál.Asi to STP fakt rozpustilo, co mohlo a olej už nebyl jako bláto.Možná jsem hodně přejížděl interval výměny.  :angry:

Offline Pepe

" Možná jsem hodně přejížděl interval výměny." Když teď po 20km tak předtím 30 km?  :-D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Rob

• Hero Member
To nevim, nemám servisní knížku.Nevim, jak se k tomu bývalý majitel choval,předpokládal jsem, když jsem to kupoval z autosalonu, kde se auto servisovalo a pak i prodalo mě, že se starali.ale asi ne.kdo ví, jak jsem na tom s rozvodama.

Offline blazen

• Hero Member
zkus to klepání natočit na video.

Cokoliv co klepe ve vaně žádný čistič neopraví. Spíš naopak. Ucpeš si těma rozpuštěnýma srágorama kanály. Chtělo by to změřit tlak oleje..

Offline Rob

• Hero Member
Zkusim, ale jednodušší by bylo porovnat ten zvuk s jinou V6,třeba je ten zvuk dole normální. To STP bylo v oleji pouze 15 minut podle návodu.

Offline Rob

• Hero Member
http://www.filtry-oleje.cz/zbozi/33247/OLEJ-SHELL-5W-40-HELIX-ULTRA--PLNE-SYNTETICKY--4L-   

Ja jezdim na tenhle olej 2 roky a naprosto bez problemu...

To věřím, ale málokoho napadne poslechnout si motor v poloze vleže. :-D

Offline blazen

• Hero Member
no já nevím mi na V6 neklepalo vůbec nic a už vůbec ne ve vaně. Před opravou hydra,ale tam to je jasně poznat. Pokud tu jsou známy hodnoty tlaku oleje a máš možnost,tak ho změř. Ten V6 má poměrně čistý chod bez jakýchkoliv pazvuků. Klepe to jen ve volnoběžných otáčkách nebo i ve vyšších, když sundáš nohu z plynu. ?

Offline Rob

• Hero Member
Jen na volnoběh a je to slyšet jen pokud dám ucho pod nárazník,jinak ve stoje ne, když přidám plyn, tak Decibely z motoru a výfuku to přehluší, tak nevím,jestli to přestalo nebo ne,škoda jen,že jsem si motor neposlechl před výměnou oleje, třeba to dělal taky, ale koho by to napadlo poslouchat, když to jezdí bez problémů.

Offline blazen

• Hero Member
ted se nabízí otázka jestli to vychází vůbec zevnitř motoru. ..

Offline Rob

• Hero Member
Taky fakt, ale nenapadá mě ,co by ještě vespod motoru mohlo klapat?

Offline Pepe

Tak přijeď ke mně. Hodíme ucho.
"kdo ví, jak jsem na tom s rozvodama."     A kolik to má najeto ?

Offline Rob

• Hero Member
snad 153t,to ložisko na potvoru nemaj skladem.

Offline Pepe

A kdy bude ? Objednej ho , stejně ho musíš měnit .Ale cena po devalvaci koruny asi bude trochu jiná .  A ty kilometry -raději bych ty rozvody udělal, po zkušenosti s olejem .

Offline blazen

• Hero Member
klepat může všecko, co se nějak hýbe..zejména třeba převodovky.. apod.  nejlíp to bude zvednout a zjistit zda to opravdu vychází zevnitř motoru..

Offline Pepe

Mám nájezdy a lehnu pod afto - hodím ucho s tágem :-D .

Offline Rob

• Hero Member
Převodovka je automatická, ložisko je od neděle objednáno a posílám video, spíše teda zvuk zachvíli na youtube.

Offline Pepe

Dej sem odkaz. ](-: ](-:

Offline Rob

• Hero Member
momentálně tady nejvíc od 32 sec. Funguje to?
<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">klapání nejvíc od 32 vteřiny</a>

« Poslední změna: 12.11.2013 - 08:34:28 od Rob »

Offline Jindřišák

Tam máš beztak zavřenou nějakou kunu, která tluče pěstí o vanu :D To tam klepe jen po túrování, nebo i hned po startu na volnoběh?
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.