GalantWeb

Oranzova kontrolka motoru

Offline shark

• Full Member
panove poradte mi, jestli netusite co by sem mohl mit se svym galantem (vyroba 1997, obsah 1998, vykon 100 kW, EA2, motor 4G63)

Problem se projevuje nasledovne:
- behem jizdy nepravidelne nekdy zacne svitit kontrolka motoru, nekdy sviti chvilku nekdy dyl, ale vetsinou po nejakem case zhasne. Nekdy se rozsviti i nekolikrat. Nez se rozsviti, tak vetsinou cejtim jakoby takovy trochu skubnuti (neni to vzdy) nebo co to je, a par vterin na to zacne ta kontrolka svitit. Pak se jede dal, jako by nic a kontrolka zhasne.

Dneska se mi dokonce stalo ze mi to znicehonic chciplo a tak tak jsem zatocil do odstavneho pruhu. Nasledne jsem nastartoval a jel dal. Pokud se rozsviti a ja zastavim a vypnu motor, bez problemu potom nastartuju. Nepodarilo se mi urcit jestli je tenhle problem zavisly na stylu a rezimu jizdy.
Stava se to jak pri rychle jizde (dalnice) , tak ve meste, take kdyz jedu sporadane a nehonim to, neturuju ani jinak netrapim.

Uz jsme mel kdysi neco podobneho, jenze tenkrat to neslo ani nastartovat a celkove se to chovalo trochu jinak. Byla to chyba horni uvrate, vymenilo se cidlo a vse ok. cca 2 roky zpatky. pri te prilezitosti se dal pryc take katalyzator, uz zadny nemam...;-(

Taky musim priznat, ze prejizdim rozvodak, cca o 10 000. bohuzel jsem si spatne zapamatoval kdy ma byt dalsi vymena. Takze jakmile dam dohromady prachy na vymenu ( cca 5 tisic) jdu na vymenu, pocitam nekdy pristi tyden.

Je mi jasne, ze by idealni byla diagnostika, ale ptam se jen proto, jestli treba nemate nejakej typ na co se zamerit, pokud by to ani po vymene rozvodaku neprestalo, pripadne aby se to udelalo najednou.

Do servisu kam jezdim se prirucni diagnostika s autem vubec nesparovala a nejsem si jist, jestli ta jejich velka se pripoji.

dik za pripadnou radu .
Galant 2.0, 136 k, 1997

Offline Pepe

Diagnostika pro tento ročník je MUTII nebo MUTIII , případně Evoscan . Takže značkový servis na diag nebo soukromý Evoscan. Tohle ti pomůže zjistit problém se směsí a kontrolu čidel .

三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Berzelius

A nebo zkus vyblikat chybu propojením pinu 1 a 4 na diag. zásuvce..akurát pořádně nevím jak to pak přečíst.
http://www.galantweb.com/index.php?action=articles;sa=view;article=12

A zajímavi že všem alespoń problikne kontrolka když auto zlobí nebo tak.Ale mě taky párkrák škubalo i zdechalo za jednu  jízdu po sundání nohy z plynu  pak po cvilce stání a  znovunastratovaní klid.Ale kontrolka nikdy nic ](-: Dneska sem vyměnil klapku za jinou tak uvidím až to projedu.

Offline Pepe

Pokud je strůjcem závady čidlo které je napojeno na ECU , rozsvítí se kontrolka . U závad - jako třeba rozdělovač - toto neplatí , protože vysokonapěťové části nejsou na ECU napojené .
Je též možné , že ECU závady neregistruje - nemusí být v paměti- proto to chce ofi diag a za jízdy .

Offline Jindřišák

2.0 má ještě rozdělovač? Já bych zkusil vyblikat chyby, nic to nestojí a třeba to něco řekne.
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Pepe

Myslíš propojit klipsou na papír pin 1a4 u OBD konektoru ? Na mém voze občas problikne při chudé směsy - na LPG - po přepnutí na benzin zhasne a opětovné přepnutí na LPG je pak bez problémů.

Offline Jindřišák

jj, tak jsem to myslel, vím, že to není moc směrodatny. Ta kontrolka by se měla rozsvítit když zaznamená hodnotu mimo rozsah, nebo nemá signál z nějakého čidla. Tipl bych buď že vynechá zapalování, nebo vynechalo čidlo vačky.

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
  • Hyghway Patrol Police Queensland
Nevím zda vàm to pomůže, ale jednou jsem měla podobný problém a nakonec to byli zapalovací víčky :roll:
Dobso...

Offline shark

• Full Member
...no tak nastal maly posun v priznacich.
ted uz se parkrat stalo, ze se treba nepodarilo nastartovat , tedy podarilo ale hned to chciplo, treba i 2x za sebou, napotreti uz bylo vse ok.

a taky se stalo 2x , ze to chciplo behem jizdy. rozsvitili se kontrolky, motor chcipnul . coz neni uplne idealni stav, protoze samozrejme "ztuhnul"volant atd. stacilo nastartovat a jelo se dal...
Galant 2.0, 136 k, 1997

Offline Pepe

A co na to klipsová diagnostika ?

Offline Berzelius

2.0 má ještě rozdělovač? Já bych zkusil vyblikat chyby, nic to nestojí a třeba to něco řekne.

Pokud je to žralok, což podle kódu asi je tak nemá.Nebo alespoň já ho nemám :-D

Offline shark

• Full Member
Pokud je to žralok, což podle kódu asi je tak nemá.Nebo alespoň já ho nemám :-D
muzes to rozvest ?
myslis tim to jak se strci "kamsi cosi" a rozblikaj se kontrolky na pristrojovce a podle toho se pozna mozna zavada ?
pokud ano, co je k tomu potreba ?
Galant 2.0, 136 k, 1997

Offline Jindřišák

Pokud je to na žraloku stejny jak na kulatym, tak kancelářská sponka nebarvená, nebo i drát a strčit mezi piny 1 a 4 v OBDII konektrou, pak si poznačit počet dlouhych a krátkych impulzů, chyby se opakujou furt dokolečka.

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Vrať tam puvodní svíčky,..... pokud je ovšem ještě máš -_-
A nebo je načatá lambda sonda...
« Poslední změna: 21.10.2013 - 21:11:41 od Dobsonie »
Dobso...

Offline Pepe

Sharku, koukám kde máš bydliště --- do Letňan máš asi daleko , že ?

Offline Dobsonie

• Alone in the darkness
  • GalantWeb Woman
Jééé...Letnany , tam to znám . kde jsou ty časy.... ](-:
Dobso...

Offline shark

• Full Member
...letnany jsou nedaleko...bydlim v kyjich, kousek od cernaku.

ok, zkusim tu svorku...snad se zadari... ;-)
Galant 2.0, 136 k, 1997

Offline Jindřišák

Myslím, že se ti pepe na to koukne, když se u něj stavíš, ale nechci za něj mluvit. Přesnej navod na to vyblikání bude v článcích.

Offline Pepe

Evoscan s kabelem je připraven pro kohokoli a kdykoli .  :mellow:

Offline shark

• Full Member
tak supr...to by bylo skvely...urcite se ozvu...;-)
ve ctvrtek jedu nechat vymenit ten rozvodak, uz hodne prejizdim a pokud by zavada "oranzove kontrolky" i potom pokracovala, jako ze si myslim ze asi bude, tak se urcite ozvu ...
diky za nabidku
Galant 2.0, 136 k, 1997