To Lenovo nahoře je fejkový. Určitě nemá android 4.4 a určitě v něm není MT6592 (to osmijádrový). A ten HD displej to taky nemá. Ale kdo chce kam...
R2 už je dneska taky mimo, neboť má nástupce - Gigabyte R3. Docela povedený telefon. R2 nemá třeba autofocus nebo kompas, to bych radši těch 500 korun za R3 připlatil. R3 jsem měl možnost otestovat, dojmy najdeš
tuhle.
Jestli chceš něco levnýho na navi, kup buď Lumii 520 nebo třeba Xperii M. Pokud by ti nevadila trochu horší GPS, tak něco čínskýho (ať už ten Gigabyte,
Jiayu G2F nebo třeba
Doogee DG450). Nicméně nedoporučím ti nákup přímo z Číny, protože můžeš mít celkem zásadní problém dostat ten telefon do použitelnýho stavu.
HTC 310 je v principu čínský telefon obalený do plastů od HTC s nasazenou cenou, nebrat.
Ad GPS: Nokia má standardně Nokia Mapy, ty se asi dají stahovat pro offline použití. Android má standardně google Mapy, kde si můžeš uložit mapu pro offline použití, nicméně na vypočtení trasy potřebuješ připojení k internetu. Pak jsou třeba Mapy.cz od Seznamu, kde je kompletní česká mapa offline, ale zas bez navigace. Zdarma offline GPS navigace pro Android je třeba Be on road, kde jsou openstreet mapy. Ty nejsou tak přesné a detailní, nicméně jsou zdarma a je to extrémně použitelné.
Co se týče uwarezených navigací, s tím ti neposloužím, protože to nepoužívám.
BTW sám mám (výše zmíněné) THL T11 a dneska už bych si ten nákup dvakrát rozmyslel. Nicméně aspoň funguje, z dalších kusů, o kterých mám informace, to taková samozřejmost není (paradox je, že ty ostatní kusy jsou přímo z Číny, já jsem ho koupil tady u nás právě z mnshopu).