GalantWeb

Kloub na poloose u převodovky

Offline zelena_zeme

čauvec,

tak po patáliích s chladičem řeším další problém, a tím je prasklá manžeta na kloubu poloosy u převodovky. Manžetu mám koupenou novou, ale do výměny se mi moc nechce  ](-: Měl někdo z vás vymontovaný tento kloub z převodovky? Vyteče z ní olej? Kdysi jsme tohle dělali na Fordu, a olej vytekl. Není u Galanta nějakej mezičlánek kterej by zabránil tomuhle neštěstí?

Díky

Offline Drak

Olej ti vyteče, takže čistou misku pod převodovku a olej po akci nalít zpět.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline zelena_zeme

ten samej olej? nebude zasviněnej od vazelíny?  ^_^

Offline Werewolf66

nejdriv si to tam okolo utri ;) a btw: pokud mas manualni prevodovku, tak ta je hodne hakliva na olej
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Drak

tak ono to jde udělat i na prasáka, že necháš kloub v převodovce a vytáhneš jen poloosu s tripodem. Vyměníš manžetu a stahneš ji jen na poloose a pak vrátíš zpět . Naplníš vazelinou a stáhneš manžetu na kloubu co zůstal v převodovce.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Trewor

Misku poloosy můžeš nechat v převodovce ale je to pakárna jí tam čistit a nandat manžetu.
Pokud půjde ven tak si okolí důkladně očisti...třeba čističem brzd a olej pak můžeš přecedit přes starý tričko.
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline zelena_zeme

vzdávám to, otevřeně přiznávám, že si na to na parkovišti na sídlišti netroufnu, a domluvil jsem se s mechanikem na příští sobotu, udělá to  :roll:

Offline zelena_zeme

homokloub začal podeřele křupat, takže myslím, že to bude na výměnu, ale nemůžu ho nikde najít, ani na poloosi.sk na které tu někdo odkazoval.... Kde ho koupit? Levej vnitřní (u převodovky) ?

Offline Pepe

三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline zelena_zeme

vnější je novej  ^_^ ten mě zlobil loni na podzim...

díky za odkaz, já to hledal marně  -_-

Offline Pepe

A proč to píšeš do linku vnitřního kloubu .  Na odkazu, co jsem vložil , je i vnější kloub , stačí se porozhlédnout . :mad: :mad:

http://carspace.cz/zbozi/mitsubishi/mitsubishi-galant-ea-1996-2003/homokineticky-kloub-venkovni-24x54x25--0410-033a43.html
« Poslední změna: 17.04.2015 - 11:35:17 od pepe »

Offline zelena_zeme

protože budu potřebovat vnitřní kloub :) říkám, vnější mám novej, ale teda stál mě 3000 Kč, koukám že na carspace ho maj za polovic  :mad:

Offline Pepe

No.... hlavně že jsme si vysvětlili co potřebuješ . :-D