Tak jsem se rozhodl opravit si osvětlení spz a zároveň přidat couvací kamerku.
Co se na mě vyvalilo a jak to funguje jsem zjistil až když jsem prostě sundal tu zadní krycí lištu s nápisem galant. Drží ji čtyři plastové cvočky a tři matice. Po odšroubování matic se musí trochu trhnout, ovšem s citem. Horší je pak lištu nandat. To mi trvalo asi hodinu. Dost jsem s tím zápasil.
Každopádně první snímek ukazuje v jakém stavu jsou držáky no a druhý logicky byl rozsypaný na prach. Takže se musel udělat nový. Jelikož mám šikovného otce..tak mám nové držáky z pozinkovaného plechu. Který jsem pak pro jistotu ještě stříknul barvou .-)
No a důvod proč jsem tam vlastně lezl je jednoduchý. Potřeboval jsem ještě přidělat zpětnou kameru. Uvažoval jsem odkud tahat napájení. Většina chcem mít signál když začne couvat. Takže bych si vzal štávu z couvací žárovky která je hned na dveřích. Takže žádné tahání kabelu krkem dveří (díky bohu, stačilo mi tahat ten signálový...) Ovšem já jsem chtěl mít kameru k dispozici i bez toho aniž bych couval. Tak jsem hledal jiné řešení a napadlo mě to vytáhnout z obrysovky. Ovšem ten husý krk...to né..a pak mi došlo, že s polečně s obrysovkou se sepne i osvětlení SPZ. No tak jsem si našel konektor na osvětlení a připájil dva drátky, zaizoloval, ty následně přidělal k 12V stabilizátoru. Z něho vývod na kamerku .-) Jelikož je ve dveřích průchodka k osvětlení spz, tak protáhnout kábel na napájení kamerky a signál od ní není problém.
Více asi už řeknou foto..
PS: fotku výsledku dám později..nějak jsem to nevyfotil..ale je to boží..mám radost