Vendo, škoda že ty se tu víc neangažuješ. Protože toho evidentně s autama umíš udělat docela dost, i jak čtu tvoje jiný příspěvky
ale k věci;
Já jsem po výměně převodovýho oleje aktuálně najel 3100 Km a výměna byla před 62 dny. Jednalo se o olej Sunoco GEAR GL-4 75W90. Prvních pár dnů - zlepšení oproti starému oleji skoro maximální. Za tepla, za studena, hladce jak po másle. Pár týdnů po tom šla kvalita řazení postupně trošku dolů a po měsíci se to podle mě ustálilo. Teď už se to nemění a ani s prvními mrazy je tu už pořád stejný. Zlepšení je tedy tak o půlku - rozhodně to pomohlo, ale překvapilo mě jak to šlo chvíli super a pak hůř. Jestli tedy budu zase měnit někdy olej v převodovce, prubnu zase něco dalšího, třeba ten Kroon.
Každopádně, za tu cenu co byl ten sunoco (cca 160/litr) se tomu oleji nedá nic vytknout - je ten nejlevnější co sem tam mohl dát a svou práci na poměr ceny/výkon odvedl skvěle. Ještě celou jeho účinnost může trošku snižovat to, že mám pocit, že spojka neni úplně ok - buď mám špatnou lamelu nebo mi protejká válec. Brzy zjistím a dám vědět.