GalantWeb

autoradia

Host · 33 · 12393

guest2672

• Host
autorádia-zkušenosti -značka

Offline in4mator

Ujde každé druhé :) Měl jsem ve starém G rádio Clarion DB568RUSB http://www.audiocar.cz/detail-autoradia-autoradio-usb-clarion-db568rusb-217.html?product=others a musím říct, že bylo lepší než co mám v současném G, tzn. Pioneer DEH-P3100UB http://www.prohifi.cz/autoradia-s-cd/pioneer-deh-p3100ub (zvuk, ovládání, příjem rádia, čtení USB) no prostě potřebuju nové rádio :)
Žízeň tvou nic neutiší, než se svezeš v Mitsubishi... Není podstatné, jestli jedeš první... podstatné je, jestli jedu první já.

Offline BlackJack

Rozhodně značka Pioneer nebo pak také Kenwood, i když ty Kenwoody jsou poslední dobou docela psycho na ovládání a nastavení.
Blaupunkt, Sencor, Hyundai, Beng a podobné ... nedoporučuju - spíše ke vzteku za ty peníze a už rozhodně s tím nejde stavit žádná "aparatura".
Neoporučuji také ale ani Sony - důvodů je požehnaně. JVC na běžný konzum stačí.

Záleží co každý potřebuje. Na FM stačí základní modely. Kdo poslouchá hudbu z repráků připojených přímo na rádio, tak mu bude příjemně pasovat něco v relaci 2.500 až 4.000Kč. No a kdo chce napájet alespoň 1-2 zesilovače, tak už je nutností aspoň 3 páry cinch výstupů z předzesilovače o vyšší voltáži než 2,5V.
Mitsubishi Galant - 2.0 (100kW) - 4G63

Offline Berzelius

Já mám už cca 5 let Kenwood a za mě spokojenost.Na to že se při každé jízdě zapíná a vypiná i na popojížďky a neustále zacvakávám a vycvakávám panel tak bez problémů.

Offline Pepe

Mám LG LAC3700R,​ CD/​MP3  a problém je spíš s repro , ale rádio v  pohodě .  Doma Technics a v autě LG stačí.
« Poslední změna: 09.11.2015 - 13:48:27 od pepe »
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

guest2672

• Host
nevím jak tet ale asi před čtyřmi roky sem šel koupit z finančních důvodů autorádio Sencor ale takovej šrot sem ještě neviděl(při startování to chrčelo do repráků samo se vypínalo) prodejce ze mě byl hotovej když mě rádio dvakrát měnil na potřetí sem si přidal a koupil jiné,za mě LG,Kenwood,Pionner,Panasonic ,Sony,JVC,autoradia Sony sem měl a žádný problém sem neměl,momentálně mám Kenwood KDC-W3044 a zatím bez problémů.

Offline in4mator

Podle německých testů jsou z běžně dostupných rádií nejlepší značky Alpine, Kenwood a JVC (díval jsem se hlavně na zvuk a příjem FM). U Pioneeru, Sony nebo Clarionu už může člověk udělat chybu. Kdežto u těch tří prvních mají i levná rádia kvalitní zvuk, např. http://autoradia.heureka.cz/jvc-kd-r453e/ nebo http://autoradia.heureka.cz/kenwood-kmm-261/ Sencor bych vůbec nezmiňoval, ten obsazuje poslední příčky asi nejenom u autorádií...
Žízeň tvou nic neutiší, než se svezeš v Mitsubishi... Není podstatné, jestli jedeš první... podstatné je, jestli jedu první já.

Offline Sir Dag

Já jsem přemýšlel zda mám koupit JVC a nebo no-name značku.

Takže JVC: https://www.2din.cz/2din-autoradia/jvc-2din-autoradio-cd-dvd-usb-aux-hdmi-bluetooth-s-6-1-displej-1982

A nokonec jsem zvolil toto: https://www.2din.cz/2din-autoradia/autoradio-2din-gps-dvd-12
Pravda je, že já měl zaváděcí cenu 4 000 kč. Takže jsem ušetřil 6stku. Což je boží. Pravda je, že mít spuštěnou navigaci a zároveň muziku po nějaké době způsobí chybu (má malou pamět RAM), že hudba se zastaví a fakčí dál jen navigace nebo opačně. Což se u jvc nestane. Nadruhou stranu navigaci si pustím v telefonu a muzika mi hraje dál a zas tak často tuto kombinaci nevyužívám .-)
Co se týče přehrávání videa a muzika tak BOMBA . Lepší rádio jsem v autech nezaznamenal. Neříkám, že nejsou, ale s cenou pod 4 tisíce rozhodně ne a hlavně, aby byla 2din...tak to ani nápad.

Za mě spokojenost a rozhodně další volba případně do jiného vozu .-)
« Poslední změna: 10.11.2015 - 06:37:26 od Sir Dag »
Byl jsi můj první a v mém srdci zůstaneš navždy. 2.0 100kw 1997 MetalicBlue

Offline Werewolf66

mno za me, ja mam v aute posledni generaci autoradii panasonic a spokojenost, hlavne tam funguje dobre random coz u nekterych radii se opakuje 30 pisnicek i kdyz jich je na flachce asi tak 3000.

co se tyce ostatnich znacek tak Kenwood a JVC je jedna tovarna a pozor, nektery modely od Sencoru se delaj ve stejny fabrice. Ono Sencor je jen nalepka, jinak to tlacej ruzny tovarny. Alpine sem nemel tu cest, Sony trosku upada coz je skoda a modropuntik (blaupunkt) a clarion me nikdy nepresvedcili o svych kvalitach.

Jinak tyhle multifunkcni 2 Din muzou bejt dobry,ale muze to bejt peknej voser, hlavne kdyz v tom bezi android, neumim si predstavit kdyz v tom radiu treba spadne nejakej proces a prestane reagovat dotek na display.....to by me asi jeblo :D. Ale kdyz uz, tak aby v tom bezely widle. Ty byli precijen programovany pro ruzny terminalovy aplikace....samozrejme, je to Windows a porad to bude windows :)
Dělali jsme tak mnoho, s tak málem, po tak dlouho, že nyní jsme schopni udělat ihnet cokoliv, bez ničeho!

Offline Trewor

Jen takovej dotaz. Opravdu používáte ty pokročilý funkce?
Já využiju fakt jen rádio, CD, AUX, modrej zub na muziku/telefonování a ani si nevzpomenu kdy jsem naposled použil USB.
O lepším bych uvažoval jen kvůli zadní kameře.
Co u rádia už považuju za nutnost je, aby umělo přehrávat po složkách a procházet je.
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline Drak

No když porovnám všechny kousky, který jsem měl. tak nejlíp hrálo Sony MDX-400 Pak následoval Pioneer MDA 988, Sice nehrál v evropě FM radio, ale zvukově mu nebylo co vytknout. Ted už pár let slouží Kenwood dnx 5280 k plné spokojenosti. Pak tu mám pár pozůstatků z doby instalací a neustáleho vylepšování zvuku :) Až na pár vyjímek většina používá stejné součástky koncových stupňů a rozdíly jsou jen v prvotním zpracování signálů. O levných značkách se raději nebudu rozepisovat. Jejich konstrukce a zpracování je vesměs stejná za použití součastek dostupných v obchodech za pár korun.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Sir Dag

To Trewor: Tak pro mě pokročilá funkce je třeba modrý zub :D
Takže telefonování a pouštění písniček jasná. USB na videjka když na někoho čekám (simpsnovi, comback atd). Sd karta - písničky, 2. din s displejem - verze s navigací  (pro mě bonus)  s tím přichází i možnost zadní kamery. No a samožrějmě přehrávání DVD a to ať mp3 písniček či klasických zvukových stop, ale i samotných videí a filmů  :P
Tohle je pro mě pokrokové rádio jak blázen  :laugh:

To Drak: Ano plně souhlasím. Jsou levné, ale i drahé značky. A ano lepší (většinou dražší) značky používají kvalitnější komponenty, obvody tím pádem i zabezpečení pro případnou poruchu. Třeba zkrat nějakým transilem či podobně. Ano souhlas. Také nebudu vyvracet, že určité zvukové komponenty stojí vesměs stejně tady a i v číně či Taiwanu. Ovšem sám vím o mnoha případech kdy se produkt vyrobí na jednom místě. Dejme tomu někde v asii. Tam se prodává za nějakou částku (např 1 000kč). Zde v evropě je "lepší tržební ekonomika" neboli podobné věci tu stojí více a tak dají cenu produktu na 2500 kč. No a v poslední řadě nás čeká americký kontinent kde se toto zboží prodává za minimální částky díky konkurenci. No a aby zde uspěl i náš produk vyráběný v asii tak je cena zde např 700 kaček.
Zde je vidět krásný příklad toho jak se prodkut vyráběný na jednom místě prodává za různé částky.
Ano plně s tebou souhlasím. Ve valné většině jsou levnější modely v audiu šmejdy. Např xomax koupíte též do 5 000. Ovšem je to šit největší. Stačí počíst recenze. Navíc mi to chodí i do práce...
Ovšem pak jsou i modely (značky) které když si koupíte v "levnější" kupní síle (oblasti, kontinentu) tak máte solidní stroj na střední úrovni za minimální peníze .-)

Offline Pepe

Tak pro mě pokročilá funkce je třeba modrý zub :D              ](-:         wo čem se to bavíte ?

Offline Pepe

](-: ](-: ](-: Blue tooth  ](-: ](-: ](-: ](-: pako , jasný překlad - ](-: na radiu nemam.  ](-:

Offline Trewor

:laugh: :P
Jelikož mi rádio z kelly umřelo tak BT teď taky nemam.Popravdě mi docela chybí.
Telefon dávám do držáku u A sloupku a přes hlasitý odposlech je za jízdy prd slyšet
Co mě ale štve je že když pouštim muziku z modilu přes AUX a nabíjím ho tak to šumí....chtělo by to asi odrušit zásuvku
Top Gear (Jon Bentley) o 8G Galantu: It´s a nice car for a nice people.
1999 8G Galant kombi V6 AT LPG, 7G E88A AWD AWS shnilotina na díly, 6g Galant 4x4 kastle, 1994 Colt CA 1,3 a Fiat Ducato 2,8TD 4x4

Offline in4mator

Jaké byste doporučili repráky místo originálních? Nechci žádný zesilovač, SW, jenom bych se chtěl posunout se zvukem "dál". A má to vůbec cenu? :)

Offline Sir Dag

Dle mého hrají originální reproduktory dobře.
Pokud nechceš zesilovač tak musíš počítat s výkonem co ti poskytne rádio. Např 4x45W = každý repro může mít 45W :) Ovšem pozor, pokud máš ve předu i výškáče tak součet 1x výškáč + 1x repro v předních dveřích nesmí přesáhnout onech 45W.

Pokud si seženeš 50W tak můžeš mít 50W na 1x reprák atd.

A teď malá technická. Stávající reproduktury mají 15W na kus .-)

2) Jen malý dodatek k mému komentáři před tím. Uvedu ukázkový příklad na světovém e-shopovém obchodě amazon. V USA jsem vyhledal konkrétní model tabletu od APPLU. Stejné modelové číslo jsem použil na hledání po evropě. A teď pozor... V USA byla cena 6500 kč. V Evropě 16 500kč. To je 10 tisíc rozdíl. Ceny amazonu odpovídaly ostatním cenám které dávali i jiné e-shopy v daných zemích.
Takže koukám kolik stojí doprava do ČR. 1000kaček. OK pořád ušetřím 9 tisíc.
Takže výsledkem je, že jsem za podstatně nižší cenu dostal pořád vysoce špičkový produkt :)
« Poslední změna: 12.11.2015 - 05:53:52 od Sir Dag »

Offline Drak

Jaké byste doporučili repráky místo originálních? Nechci žádný zesilovač, SW, jenom bych se chtěl posunout se zvukem "dál". A má to vůbec cenu? :)

Záleží kolik jsi ochoten investovat. jestli třeba aspon máš v plánu vytlumit dveře atd.

osobně bych vybíral mezi Gladen RS 165 Speed a Audison APK165

nebo něco levnějšího jako Mac Audio APM FIRE 2.16 každopádně si to je chce poslechnout a porovnat co víc ladí tvému uchu
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline in4mator

Díky za tipy Draku, zkusím si je někde poslechnout, třeba až budu mít cestu do Brna :)