tak mam asi nove poznatky z dnesni cesty do prace.
jeste jsem predtim nenapsal, ze mi + - ve stejny cas zacala piskat spojka. s autem jezdi vic manzelka nez ja, takze ne vsechno hned zjistim.
takze dnesni ranni start ztuha, ale prece.
nicmene nevim jestli uz nejsem paranoidni, ale z pri jizde se mi zdalo, ze kdyz nadlouho vymacknu spojku ( ve spodni poloze piska) tak mi tam naskoci ta baterka a nektere dalsi kontrolky a pomuze vetsinou start klicke ( i behem jizdy) a jedu dal. ve chvili, kdy kontrolky sviti a ja pridam plyn se vubec nic nestane, zadnej tah, nic.
nemam to jeste presne nazkousene, protoze se trochu bojim abych dojel, takze moc neexperimentuju.
nicmene kdyz zmacknu spojku jenom trochu, abych rychle preradil, tak se (zatim) nic nestalo. kdyz drzim spojku dlouho v zadni poloze, 4x mi to rozsvitilo tu baterku a viz vyse uvedene problemy. ale, aby to nebylo tak jednoduchy, 2x to bylo v pohode, auto jelo jako by nic, a cekalo az preradim.
bohuzel netusim, jak by spojka mohla souviset s alternatorem, baterkou ... ?
obavam se, ze ted bude pred vanocema se servisama problem, vsechny cojsem volal maj plno do ledna, vyse uvedenou opravu (baterka ,kabel) mi ze znamosti udelal znamej manzelky.
takze to musim nejak doklepat do ledna, omezim pocet jizd, ale prece jen nekam jet musim.
napadlo me, ze kdyby byla chyba alternatoru, kterej jestli se nepletu mimo jine dobiji za jizdy i baterku, tak to trochu obejdu tim, ze budu baterku treba obden dobijet, protoze cca ty 2 dny je tak nejak doba po kterou je to asi schopny + - jezdit jen na tu baterku. sice s problemama, ale prece.
pokud si myslite, ze je to uplna kravina, napiste mi to, at nahodou nepodelam neco totalne.
dik