Napsal jsem na stránku velmi ostrou kritiku co to tam píší za bláboli a také jsem od pár jedinců (evidentně zákonem zanedbalích) schytávala "čočku"..hned jsmem je uagumentoval..a pokud si stále mleli svou...tak to byly pitomcí..
Nicméně půjdem k řešení..
Mají špatně zkreslené vodorovné značky..Nicméně ani vodorovná, ani svislá dopravní značka či světelné signály, případně policista mi zde neupravují přednost. To znamená, že zde platí přednsot z prava..
Takže zelený vůz ji dává modrému. Modrý vůz ji dává červenému. Jelikož se jedná o křižovatku tipu T a červené jede proti zelenému, přičemž odbočuje a kříží mu cestu, tak mu musí dát přednost zelenému (nikdy nesmíte křížit někomu cestu). Takže řešení je.: NIKDO nemá přednost a řidiči/čky se musí dohodnout jak pojedou.
Zákon: hovoří o tom, že nemohu vjet do křižovatky nemám-li přednost. Pokud vjedu (najedu si) do křižovatky a tím bych překážel vozidlu které má přednost, porušil jsem předpis => pokuta. Zákon též mluví o pravidlech. Takže pokud červený vůz bude třeba autobus či kamion..rozhodně ho nějak neobjedete. Je to jednoznačné. O nějakém nadjíždění tu nemůže být řeč, zákon totiž nerozeznává jiné dopravní předpisy, co se týče předností, pro autobusy, kamiony a automobily. Je jeden předpis a ten všichni musíme dodržovat :-)
Takže Severíne..gratuluji
Máš to dneska se zeleným palcem hore