Ahoj.
Po dlouhé době jsem se dokopal k příspěvku, hlavně proto, že se mi objevil na autě problém, který nevím jak pořádně identifikovat.
než to pustíte, tlumte si zvuk na PC, aby vám to neurvalo hlavu. Je to celkem dost nahlas a samotné startování začíná cca od 29sec.
https://uloz.to/!Eg7L2vQye/record20160803073009-oggJe to o dvou zvukách. Jeden se objeví při startování, ostrý kovový zvuk. Ten se občas objevil při startech, když auto stálo delší dobu a byla ještě v noci zima, nyní to je ale i když je v noci 20°C a přes den na to praží slunce, tak taky. Při zahřátém motoru, nebo když auto stojí cca hodinu/dvě, tak ten zvuk slyšet není vůbec. S delším časem se ten zvuk zintenzivňuje.
Druhý zvuk (v nahrávce je nejlépe slyšitelný v čase od 42sec do 50sec je takový šramocení při běžícím motoru, který zmizí při šešlápnutí spojky. Nejsem si jistej, zda je to ložisko převodovky/spojky nebo čeho.
Hodila by se mi rada, co to je a taky jestli máte tušení, kolik to bude cca stát opravit. Kdybyste měli i reference na servis v okolí Plzně, budu moc a moc vděčný.