GalantWeb

Obd II

Bob · 61 · 24421

Offline Pepe

Když to běží v jejich navigaci , tak jsem zaslal dotaz jak to nainstalovat do MIA C720    :laugh:  -_-
:'( :'(    Když to běží v jejich navigaci, tak maj na to svůj soft i hardware . Sorry, ale jen s Car Pc nebo jejich GPS-ku.  :'( Neva ,Jak to běží pod oknama něco se vymyslí . :-D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline Pistique

Taku odpoved si od nich dostal? Cize nechcu pustit do eteru, ako na to s WIN mobile, tak je? Nejak by sa to mohlo vyspekulovat, aby to bolo pojazdne v nasich podmienkach.

Taky car PC asi nieje lacna zalezitost, co?
Co by som najviac prijal, je vyviest to do nejakeho 5" - 7" monitoru v aute. Ale prist nato, za pomoci coho...??? :roll: Lebo spekulovat tam nejaky laptop asi nieje bohvie co. Ved nato tam ani nieje miesto... :( :( :(
Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99

Offline hoktar

• VIP Group
misto hhd bych pouzil nejaky fleskovy disk. a je po otresech.
Galant V6 2.5 24V 2000

Offline Pepe

misto hhd bych pouzil nejaky fleskovy disk. a je po otresech.

SSD disc - je řešením ale ....... neznám životnost těchto disků - neboli- četnost a rychlost zápisů . :o
http://www.elektrovideo.cz/sm/car-pc/kompletni-reseni/
« Poslední změna: 16.10.2009 - 15:22:11 od pepe »

Offline Pistique

Staci 4 prip. 8GB SD karta a moze byt otrasov, kolko che byt... K.rva kam ta technika speje, neviem si predstavit, co bude za par rokov...

http://automatizace.hw.cz/kompletni-pocitac-na-25-desce-sbc-rady-picoitx
Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99

Offline Ghost Buster

Heeej, to nevypadá vůbez zle! Ještě by to chtělo vyřešit napájení z palubního napětí (o elektrice nevím vůbec nic) a šel bych do toho. Ani jsem nevěděl, že se takovýhle věcičky vyráběj.  :o

Existuje GPS anténa přes USB ? Ještě nahrát mapy evropy a je to mazec...  :-D

Offline Drak

napajení se vyřeší zdrojem z 12V na potřebných 5V. Ten existuje jako modul. GPS přes USB je taky za par stovek. potom už jen dotykové LCD a DVD mechaniku .
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Docenti ahojte ! Mám na niekoho otázočku. Dalo by sa Mitsubishi prekutrať cez takýto kábel ? http://www.ozenelektronik.com/?s=products3&group=eobd-obdii-scanner pomocou ESI TRONICU ? Alebo cez toto? : http://www.tradekey.com/product_view/id/697316.htm . dakujeeeeem :mellow:
« Poslední změna: 22.02.2010 - 19:40:15 od swiftt »
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Pepe

A co říkáš origo soft ? :  http://www.limitless.co.nz/EvoScan/
« Poslední změna: 25.02.2010 - 13:35:36 od pepe »

Offline swiftt

• Galant 1998 2.5v6 Audi A3 1.8T Audi A6 2.5tdi V6 Mercedes ML 500 Amg w163 Opel astra J 1.7 cdti
  • Hero Member
Nooo. Pepe ono sa ten soft nejako kupuje ? EVOSCAN to je origo pre mitsinky ?
Galantík 2.5 V6 AT po vela spokojnych km predaný.
215000km pri kupe
486000km pri predaji

Offline Pepe

Nooo. Pepe ono sa ten soft nejako kupuje ? EVOSCAN to je origo pre mitsinky ?
EvoScan je pro MMC, Subaru a vozy montované v USA . Koupíš kabel za 59 doláčů a soft si stáhneš po zaplacení, do 20 minut ti příjde na mail č.licence .
Na stránce EvoScan je i kompletní použití a kabely s cenama . Myslim přes PayPal .
« Poslední změna: 14.03.2010 - 21:30:10 od pepe »

Offline fotobike

Zdravím všechny vespolek...
Chtěl bych se zeptat, zda by mi mohl někdo pomoci rozchodit diagnostiku. Zakoupil jsem si ke svému Seatu kabel OBDII KKL. Co jsem zkoušel, s Toledem a Octávkou I chodí v pohodě. Teď zkouším rozchodit komunikaci s klukovým Galantem. Přečetl jsem si tu všechny příspěvky, sehnal soft MiniDiag V1.0, Mut Monitor V1.3 a EvoScan V2.6, ale ne a ne to rozchodit. Všechny softy kabel najdou, ale při spuštění komunikace mi napíšou něco ve smyslu: Nelze nalézt ECU ... Zkusil jsem fakt všechno, ale je to marný, je to marný, je to marný  :(

Podařilo se někomu z vás spojit s autem přes některý z těchto SW. Poraďte prosím jak.
Jde o Galanta 95, 1,8i , motor 4G93

Díky předem
Mitsubishi Galant 1.8i, 85kW, r. 95
Seat Toledo 1.8i SXE, 66kW, r.96
Yamaha XVS 650 Dragstar, 29kW, r.97 - 240kg bublavýho železa pro duševní relax :)

Offline Pepe

k softu EvoScan 2.6 musím říct pouze  jedno - originál kabel Openport 1.3 U/R/D . Anebo - pokud našel kabel , tak zkoušej přepínat jeho různé nastavení .  Jiný soft nemám . :mellow:

Offline fotobike

Zdarec pepe ..
Díky, zase jsi mi pomohl  :mellow: ...
Kabel si myslím EvoScan našel. Když spustím Start bez kabelu, řve mi, že ho nemá.. Když připojím kabel, zapnu klíček a spustím Start, nebo čtení kódů, nemůže najít ECU... No, asi bude ten kabel spíš na koncernová auta, jak uvádí prodejce  :( ... V tom bude nejspíš zakopanej čokl ... Kdybych ale rozchodil aspoň něco, co by mi přečetlo chybové kódy, byl bych rád... Blikačka je až poslední možnost...
Yamaha XVS 650 Dragstar, 29kW, r.97 - 240kg bublavýho železa pro duševní relax :)

Offline Pepe

Po zasunutí kabelu Openport do konektoru začnou po zapnutí klíče blikat kontrolky check engine a ABS . Je ale možné že ani Evoscan to nerozezná páč to má jiný protokol . Až tohle bude číst Benytrans , ať nám k tomu cosi napíše- nebo Drak a Xor. To jsou sofťáci . :mellow: Ale Myška ráda origo soft .  :laugh:

Offline fotobike

Toho jsem se bál... kabel tuším stojí bratru 140$ a to se mi vyhazovat nechce.
Jen jsem si chtěl načíst chybové kódy, to mi stačí a pokud by to šlo nějak jednodušeji, budu rád za každou radu... V neděli totiž mladej zastavil a už nenastartoval. Domů jsem ho táhl na laně. Celé odpoledne jsem pak lítal kolem auta s multimetrem a hledal závadu. Nakonec to byl v čudu imobilizér. Odešly 2 ze 3 okruhů. Už to mám vyřešeno, ale pořád si stěžuje, že má pocit, že chcípe motor, tak jsem to chtěl probrnknout...
Jinak co Mut Monitor a Mini Diag. Taky potřebují Openport? .. Nevíte někdo?

Offline koty

Mut je pro mitsubishi přímo  v práci máme mut 3 ale to je origo diagnostika pro miciny s těmi vašemi to nevím jak to chodí
V6 forever
Mitsubishi Galant '98 winter edition 2.5 V6

Offline Benytrans

• Hero Member
Já k tomu můžu napsat bohužel jen to, že pokud chceš napojit kabel do USB u Mitsi do roku 1992 je nutnej kabel s čipem FTDI, jinak to nechodí... Jak je to ale s OBDII u Mitsi nad 1992 nevím... Xor tohohle Galoše určitě napíchlýho měl, ale jakej kabel má nevím...
Mitsubishi Galant  2,0l r.1992
Renault Scenic 1,6 16v 79kW r. 2000

Benytrans@seznam.cz
Milovice (u Nymburka)

Offline fotobike

Zdarec všichni a díky za příspěvky...
Já mám tenhle kabel http://www.aukro.cz/item1185082481_diagnostika_usb_kkl_vag_bonus.html