GalantWeb

Vymena Zarovek (potkavacek)

Offline Petano

• Sr. Member
    • http://
Menil jsem zarovky v potkavackach a nejsem si jisty jestli to mam spravne

Ta zarovka tam musi sednout asi jako prdel na hrnec co?

Protoze jsem s tim strasne dlouho bojoval a stejne jsou trochu nakrivo.

Mate nejaky tip na postup jak to udelat?

2,5 V6 rv 97, kuze atd. ;-)

Offline Drak

udělej obrazek žárovky, takhle si pod tím můžu představit prakticky cokoliv :)
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline kenry

• VIP Group
hlavne aby nebyla patici.... napred.....ale to snad ne.... :o  lurk  
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

Offline Alik

parkovaci zarovka snad ani nejde dat blbe !!
dyt je to tam zasunuty v gume nebo co toje... B)  
Mitsubishi Galant V6 Wagon
Mitsubishi Lancer EVO VI

Cesky Krumlov

Offline Petano

• Sr. Member
Potkavacka ...

to v sobotu vyfotim a ukazu, menil jsem to v garazich u supermarketu (jsem z toho mel diskoteku - chvilku levy chvilku pravy ...) a nebylo tam moc svetla

Navic se k tomu celkem spatne dostava pres vsechny ty hadicky a napravo baterii, nalevo to celkem jde.

Offline t.j.silence

Ja mám ten istý problém. Tak isto som sa v tom pred časom hrabal a tiež mi to tam sedí nejak zošikma a nejde to da
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

guest149

• Host
žárovky jsem měnil včera
1) odpojíš konektor ze žárovky
2) pootočíš plastovým kroužkem
3) odděláš gumové těsnění
4) uvolníš kus drátu, který tam drží žárovku (taková jakoby pružinka)
5) vytáhneš žárovku (pozor, občas pálí)
6) zasuneš novou žárovku (přiložíš na tu díru co je do reflektoru a otáčíš (ve směru hodinových ručiček třeba) do doby, než výstupky na žárovce zapadnou tam kde mají být - žárovka pak nejde pootočit ani vlevo ani vpravo, jen vysunout ven)

další kroky jsou inverzní ke krokům 4)-1)

Offline t.j.silence

To som zase ja. Akurát som sa trochu hrabal v osvetlení pretože som si menil parkovačky. Aj ja to mám trochu nakrivo smerom dovnutra a zistil som že to tak má by
Mitsubishi Galant 2000 2,5L V6 24V 163HP

Offline Petano

• Sr. Member
jo jsem na to kapnul akorat jsem to sem nenapsal ;-)

jinak nightfish navod je cca spravne

Ale zase jsem pro zmenu zjistil ze mi nefunguje motorek na levym svetle. Vite kde je pojistka k tomuto? nebo je s necim sdruzena?

A daji se ty svetla jeste nejak prizvednout i mechanicky protoze to prave mam nastavene uplne nahoru a jeste by to trochu chtelo.

Offline moskal

• Full Member
Ahoj, nemate nahodou tucha jaky typ hlavni zarovky se dava do predniho svetlometu 97+, zjistil jsem ze nemam zadnou nahradni a nechce se mi to rozebirat. Diky.
Galant Combi 2.0 100kW r.v.97, Zizkov
Moskvic 412 1.5 55kW r.v.75

Offline Kublajchán

• VIP Group
Měnění žárovek je na hovno, je to asi měsíc co sem měnil všechny 4 a doufám, že to zas dlouho dělat nebudu. Mám od toho sedřený ruce a ty parkovačky sem tam dal taky nakřivo, páč bych to musel jinak rozmlátit vzteky ! Nejvíc na hovno sou ty drátky co drží H7ičky, páč se musej naslepo zacvaknout za pacičky co je držej. Pánové to je vopruz.
(Galant VI 2.0i - in memoriam)
Škoda Fabia RS 2004

Offline hoktar

• VIP Group
Ahoj, nemate nahodou tucha jaky typ hlavni zarovky se dava do predniho svetlometu 97+, zjistil jsem ze nemam zadnou nahradni a nechce se mi to rozebirat. Diky.
H7 a H1
Galant V6 2.5 24V 2000

Offline EmKei

• Full Member
    • 3D Graphic & Design from Czech Republic
No ja si tedkom menil taky parkovacky chtel sem tam dat modry (bily) svetlo :-) hehe a stala se mi super prihoda.. ta zarovecka vystrelila z toho krouzkoveho drzaku primo do svetla (jako dovnitr do lampy) takze tedkom mi tam pekne cestuje a skrabe odrazovou plochu :D takze musim dojet domu na moravu a dat to brachovi na rozebrani :D
http://www.cg-graphic.com
http://www.piratka.com
Mitsubishi Galant 2.4GDI GDS - r.v 1999, 110kW, Val.Meziříčí - Praha

Offline moskal

• Full Member
Jo,jo ta pruzinka na H7 me taky pekne vytocila, nez jsem prisel na ten grif jak ji odhaknout a zahaknout, tak jedina nit na sikmovokejch nezustala sucha, jak jsem nadaval :-)  Kdyz uz na to clovek prijde tak to jde v pohode i u ty baterky napravo, pruzina se musi tlacit trochu do strany a pak dolu.
Jestli bude mit nekdo zajem, tak jsem udelal foto zasunute zarovky se zacvaklou pruzinou ve svetlometu.
Galant Combi 2.0 100kW r.v.97, Zizkov
Moskvic 412 1.5 55kW r.v.75

Offline tomulac

no,dneska sem se pokoušel vyměňovat D2R za H7 a skončil sem právě na tom,že se mi nepodařilo chytit novou žárovku do světlometu ](-:zkusím to zase zítra...:-/

Offline Rob

• Hero Member
tomulac, je to fakt vopruz, ale chce to trpělivost, já jsem jí neměl, tak jsem rači povolil 2x 4 šrouby  vyndal světlo a pak jsem  pochopil, vo co  go! :mellow:A nezapomen , že to , co máš na konci d2r  ...redukci, tak ta patří k H7 do světlometu, přímo na halogenku, funguje zároven, jak podložka!!
« Poslední změna: 13.09.2011 - 22:18:08 od Rob »