GalantWeb

Centrální Zamykaní

Offline Dash

• Sr. Member
Mam problem s centralem. Vsechny dvere se zamykaji krome dveri u ridice, ty fungujou pouze nekdy a nevim proc. Zamykani klasicky pres klic v zamku dveri funguje, ale na dalkovy ovladani to proste nekdy jde nekdy nejde...Je tam Metasystem M320. Muze byt chyba v motorku nebo spis v ty jednotce od centralu?Diky za rady..
Galant '96 1.8 GLSi, Praha

Offline Drak

Jestli se ostatní dveře zamykají, tak to bude motorkem od centralu. Všechny motorky jsou připojeny na jeden spinací kontakt v jednotce.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Bob

• Sr. Member
Tak Úplně stejnej problém jsem řešil minulej týden s tím rozdílem že to bylo u spolujezdce vepředu. Taky to občas neotevřelo/nezavřelo, ale po menším zkoumání jsem si všimnul že s páčkou to alespoň cuká, tak jsem to rozdělal vyčistil, promazal a zatím to funguje na 100%. Bylo to docela zaneřádění, měl jsem strach že to bude vylomené oz. kolečko v motorku, ale bylo to OK.
Galant 1.8 GLSi 1995 93kW/126HP, Brno
Škoda Superb 2.8 V6 142kW/193HP

Offline Monty

• VIP Group
Já myslím, že by to motorkem nemuselo být. Taky jsem to řešil. A zjistil jsem, že to stačí pouze přitáhnout, vyčistit a namazat.
(R.I.P. - Galant 4x4 2,5 V6 + xenony)
Audi A8 (podvozek a sedačky S8), obsah 4,2 osmivál, 300 PS, maximální výbava. Zase změna podsvícení na modrou. :-)

Offline Dash

• Sr. Member
Ja uz mam pocit, ze to je podle toho jak s tim bouchnu.Kdyz to prestane tak to treba za 30 min zase funguje. Ta packa na zavirani zevnitr se ani nehne kdyz to nezamyka, mozna to bude skutecne stacit jenom promazat, mel jsem vyndanej tapecirung a bordel tam je a taky blbej pristup...Skoro jsem si myslel ze ten central je origo mitsu, protoze ta kabelaz je shodna s tim co je ve dverich a taky je to ukonceny podobny mitsu konektorem.
Nevsim jste si nekdo nahodou, kdyz jste to meli rozebrany, co je to za konektor nahore u okna? Je tam natazenej kabel skoro po cely delce dveri a je ukoncenej ctvercovym konektorem se 4 pinama...

Offline Bob

• Sr. Member
Nahoře mám kabel, který vede k el. ovládání zrcátek+vyhřívání.
Co se týče centrálu, tak alespoň ten můj je určitě originál, je to kompletní mechanismus zámku vč. servomotorku (jeden odlitek). a opravdu by to mělo stačit vyčistit a promazat. možná zkontrolovat dráty v tom ochraném krku ve dveřích. Už jsem se setkal s tím, že dráty byly přetrhané.
Galant 1.8 GLSi 1995 93kW/126HP, Brno
Škoda Superb 2.8 V6 142kW/193HP

Offline Dash

• Sr. Member
Aha tak jsem se nemylil, ze to je original...Takze oni to davali uz jako standart ve fabrice? A kdyz se mi posere ta jednotaka od centralu, tak ji muzu vymenit za jakoukoliv jinou? Nebo je to slozitejdi?Ted tam mam jednotku od Metasystemu M320.
Ten kabel neni ten co vede do zrcatka, je ulozenej ve vrchni casti dveri a vede po cele delce dveri a je jako by "ve dveřích". Asi to radsi vyfotim, at vime o cem se bavime....

Offline Drak

central ma svou vlastní ovladací jednotku. Od alarmu do ni vedou jen kabely, které předaj informaci zda má zavřít a nebo otevřít.  Je to stejný, jako by si otevřel dveře klíčem. Jen že informace nepříjde od zámku, ale od alarmu
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Dash

• Sr. Member
Ale ja alarm nemam...Jde mi to to ze do ty jednotky vede jeden asi 10 pin konektor, a kdyz se stane ze ta jednotka odejde tak jestli muzu koupit libovolnou jinou...

Offline Drak

tak ale v tom případě to není origo centrál, ten od metasystému není :)  
Legnum VR-4 TypeS

Offline Dash

• Sr. Member
No prave..Co me zarazi je, ze ty motorky jsouhodne maly a jsou napojeny na konektory od MMC, takze asi origo nebo meta delala neco, co vypada jako origos...ale co me zarazi e ta jednotka od metasystemu..Je v tom nejakej bordel...

Offline Icik

• Jr. Member
  • **
Zadní dveře mi taky blbly, ale opravdu stačí jen vyndat čalounění ze dveří a vyčistit a promazat.
Mitsubishi Galant, 1.8 GLSi, 126 kobyl, r.v. 93, motor 4G93, Chomutov

Offline moskal

• Full Member
Stalo se Vam taky, ze jste odemkli auto a treba jste se zdrzelis nastupovanim (cca 30 vterin) a auto se samovolne zamklo? Nevim jestli je to tak nastavene jako bezpecnostni prvek, nebo blbne ridici jednotka?? Bylo by docela neprijemne, kdyby se mi takhle auto zamklo a je mel klicky uvnitr :-)
Galant Combi 2.0 100kW r.v.97, Zizkov
Moskvic 412 1.5 55kW r.v.75

Offline damiens

• Sr. Member
Ano,je to bezpecnostní prvek,ale dle nastavení manuálu se dá odblokovat.
Vlasta Pardubice+Aš

Galant 2.0 V6 24V 1995

Offline Dash

• Sr. Member
Ne to se mi nestalo.To je standartni vlastnost origo centralu nebo jinyho?

Offline geo

• Full Member
Citovat
Stalo se Vam taky, ze jste odemkli auto a treba jste se zdrzelis nastupovanim (cca 30 vterin) a auto se samovolne zamklo? Nevim jestli je to tak nastavene jako bezpecnostni prvek, nebo blbne ridici jednotka?? Bylo by docela neprijemne, kdyby se mi takhle auto zamklo a je mel klicky uvnitr :-)
U alarmu Champion Mark 3, jsem změnil nastavení servisním vypínačem alarmu, čtyřikrát ho zapneš a vypneš (při zapnutém zapalování) a je to. Nevím jaký máš alarm, ale podívej se do instalační příručky k tomu alarmu, tam je v tabulce uvedeno co se dá všechno přeprogramovat.
MITSUBISHI FOREVER *** Colt 1.3 '91  55kW  *** Galant 2.0 '99  102 kW  *** Carisma

Offline hoktar

• VIP Group
Matka má problém s dálkou. Vyměnila baterky a stáli ji nefunguje. Je to originál mitshu. Nevíte někdo co s tím? Auto je Space runer.
Galant V6 2.5 24V 2000

Offline Pepe

Matka má problém s dálkou. Vyměnila baterky a stáli ji nefunguje. Je to originál mitshu. Nevíte někdo co s tím? Auto je Space runer.
Pozor na napětí baterie. Kolega si bat.koupil na trhu a museli mu vyrobit nový klíč ( new chip)
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

petr_r

• Host
Já mám taky dálkové ovládání od Meta systemu M320, a taky mi to nefunguje. Na palubce je ledka, která při zapnutí dálkového ovladače trochu změní frekvenci blikání ale zámky ve dveřích neudělají nic. Sháním schéma instalace M320 a nejlíp návod na synchronizaci dálkového ovládání. Nemáte to někdo? Díky

Offline Dash

• Sr. Member
Koukam, ze aspon nekdo to ma...:-)) No me pomohlo normalni odpojeni a pripojeni jednotky centralu(meta system), stalo se mi to hlavne, kdyz byla delsi dobu odpojena baterka. Ted mi blbne obcas central, ale asi bude problem v centralu u ridice protoze nekdy zamkne nekdy ne. Asi to chce promazat....