GalantWeb

Vrzání u předního kola

Offline moskal

• Full Member
Ahoj, začalo mi nepříjemně vrzat v oblasti předniho kola. Vrže to nejen při jízdě (a to téměř neustále), ale i při točení volantem (parkování). Při propružení na místě a poslechu jsem nebyl schopen zjistit odkud to přesně jde. Na plasty to ale nevypadá. Neměli jste náhodou podobný problém abych věděl na co se zaměřit a jak případnou závadu odstranit. Jestli třeba nestačí to správné místo, o kterém zatím netuším, prostříknout Konkorem. Díky.
Galant Combi 2.0 100kW r.v.97, Zizkov
Moskvic 412 1.5 55kW r.v.75

Offline Drak

Tohle dělaj čepy a nebo silentbloky případně horní uložení tlumiče. Zkus postupně do jednorlivých částí vstříknout olej a tak přijdeš na to, co vrže.
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline svavra

• Pisatel
    • http://www.sweb.cz/svavra/
v drtivé většině případů je to právě čep na spodním ramenu.....jsou tam dvě....ale preventivně vem jehlu, stříkačku a natlač to do všech co najdeš....
Galant 4WD 4WS 93 a Galant 4WD 4WS 95

Standa - Praha, Cheb, Kozomín - a taky Lancer EVO VII by China

Offline kenry

• VIP Group
Cus pripomina mi to moje vrzani....a tuhlo mi malinko rizeni.... tak sme to prostrikaly a byl klid a za par dni znova ,,.... vymana cepu .... 600,-penez a byl klid....(leve predni)
škoda octavia 2010 njn :-) viz FB
Pha 9 +420608968561
Když můžu, pomůžu....
parkovaní ale plato na odvoz nemám ...
přístup nonstop hlídaný...(Letňany - avia)

well

• Host
taky se pridavam, prave predný dneska to zacalo  :mad:
co tak WD-40 da se taky pouzit ne ?

Offline tomasssr

Mě vrzal čep na spodním zadním rameni,tak sem ho prostříkl servoolejem a byl klid,ale za měsíc odešel úpně,takže nový rameno cca 3000kč :mellow:
GALANT 99 100 Kw                    GALANT 92 80 Kw

Offline jirka

• VIP Group
taky se pridavam, prave predný dneska to zacalo  :mad:
co tak WD-40 da se taky pouzit ne ?

Jsi nevěřící Tomáš  :mellow:
(Galant 99'-2,0 prodán)
Honda Accord 2,0 i-VTEC,114 kw

well

• Host

Jsi nevěřící Tomáš  :mellow:

To ne Jirko,skor neskuseny Tomas, jinak po prehldice sem se rozhodol taky pro novy rameno na pravym prednym kole , za 2900 + montaz...
Mazani v tomto pripade bude skor ci neskor len docasnym riesenim...  :lipsread:

Offline Rob

• Hero Member
Taky mám občas problém a to když dám, ale pouze za jízdy plnej pravý rejd /většinou při výjezdu z parkoviště/, tak asi napravo-vepředu mi v něčem dost silně lupne,ale jinak pak už je klid, no apak se to opakuje zase po odstavení auta a jízdě další den.Ale většinou tak 1*denně max. Nevěděl by někdo ,co by to mohlo být a co mě asi bude čekat vyměnit?Ps, je to rána, jAko kdyby se v autě něco utrhlo............ASI BLBOST, ALE nemuže to být třeba to horní ložisko tlumiče?
« Poslední změna: 29.04.2008 - 20:28:18 od robb »

Offline Drak

v plným rejdu při rozjezdu většinou lupe kloub. Pokud je to jen jedno lupnutí, bude to jeden z čepů
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline jirka

• VIP Group
To ne Jirko,skor neskuseny Tomas, jinak po prehldice sem se rozhodol taky pro novy rameno na pravym prednym kole , za 2900 + montaz...

Tohle dočasné řešení vydrželo dýl než rok  -_- nic ti neklepe tak to nemůže být tak zlé.Pod manžetu se dostal bordel tak to chce vyčistit a promazat. ^_^ Možná to staré rameno můžeš prodat někomu to mlátí  :laugh:
(Galant 99'-2,0 prodán)
Honda Accord 2,0 i-VTEC,114 kw

Offline Lades

za 2900 - montáž??? to bude ten levnej šmejd co se ti za rok vyse..... a budeš ho měnit znovu
« Poslední změna: 01.05.2008 - 20:02:59 od Lades »
Galant 98' 2.5 V6 AT kombi

Offline Fuzzy

Pročítal jsem různá témata, ale nenašel jsem něco, co by odpovídalo mému vrzání / skřípání... V pátek jsme teprve složili auto, bo jsme vyměňovali motor a zároveň i pravé ložisko... Jelikož byla těhlice úplně venku a před demontáží to nic takového nedělalo, tak po složení s novým ložiskem to při pomalejší rychlosti a jemném brzdění nechutně vrže a všichni na mě čumí  :laugh: ... Možná spíš až skřípe, jako by byli destičky v prdeli, ale nejsou a vrže to v závislosti na rychlosti auta... Pokud sešlápnu brzdu víc, tak to přestane... Včera jsme měli rozhozenou celou brzdu a nic jsme nenašli, tak jsme to promazali, složili, jeli projet a dělá to stejně... Asi přestanu brzdit...  ](-: :laugh: Přemýšlel jsem nad těmi čepy, jak se to tu popisuje, ale tím to podle mě nebude... Tudíž, nějaké nápady?  :undecided:
Ford Mondeo 2.0 96kW '04 - První diesel :)
Honda Pantheon 125 10,8kW '00 - Svoboda :)
Mitsubishi Galant 1.8 93kW '97 - Prodáno :(
Renault Mégane Scénic 1.6 79kW '99 - Prodáno :(
Renault 5 GTL 1.4 43kW '86 - Sešrotováno :'(

Offline Jindřišák

Dělá to takové propískávání, v závislosti na tom, jak rychle se kolo točí? Očistil jsi všechny dosedací plochy? Choděj ti destičky volně?
Mitsubishi Galant 1994 1.8 GLSi 85kW - Prodáno :'(
Volkswagen Vento GLX 96 1.9TDi 66kW/chip/na podvozku VR6
Budeme spolu, dokud nás STK nerozdělí.

Offline Fuzzy

Dělá to takové propískávání, v závislosti na tom, jak rychle se kolo točí? Očistil jsi všechny dosedací plochy? Choděj ti destičky volně?
Propískávání ani ne, ale neuvěřitelné skřípění... Ano, dělá to zhruba když brzdím z 50ti a frekvence skřípění klesá, když klesá rychlost auta... Vše jsme očistili, brzdu jsme měli venku, destičky chodí volně, vodící šrouby jsme taky očistili (i vnitřek) a furt to přetrvává... Je to divné, ale i když to dělá když brzdím, tak brzda za to nemůže... Mám ani né rok staré kotouče i destičky  ](-: ...

Offline Jindřišák

V tom brzdiči bych asi problem neviděl, jestli je vše dobře očištěné a namazané. Podle mě je bud špatně očištěná dosedací plocha kotouč-náboj, a nebo je to ložisko blbě vyměněný. Jestli nemáš uchylkoměr, tak zkus sundat kolo a dotáhnout kotouč přes nějaky podložky, sundat brzdič a desky a mrknout se, jestli se ten kotouč nekvedlá od oka v podkově..

Offline Fuzzy

V tom brzdiči bych asi problem neviděl, jestli je vše dobře očištěné a namazané. Podle mě je bud špatně očištěná dosedací plocha kotouč-náboj, a nebo je to ložisko blbě vyměněný. Jestli nemáš uchylkoměr, tak zkus sundat kolo a dotáhnout kotouč přes nějaky podložky, sundat brzdič a desky a mrknout se, jestli se ten kotouč nekvedlá od oka v podkově..
No s tím kotoučem je to malinko složitější  :laugh: protože tam někdo už přede mnou strhl šroubky, takže kotouč drží pouze kolo, ale jezdím tak už rok a půl a začalo to právě dělat až teď, kdy jsme tu těhlici měli celou venku...

Offline Jindřišák

Myslím dotáhnout kotouč matkama na kola, aby si sedl pořádně na náboj. Prasata, co zarvou šrouby bych střílel, už jsem jich plno odvrtával.. Ale to na nic nemá vliv, jen mě dycky nasere, když zhodím kolo a odlepí se i kotouč.. Jinak zkus ještě máznout ty nerezový plíšky, jak v nich choděj desky, ale to by asi takovej bordel nedělalo, když choděj volně..

Offline Fuzzy

Myslím dotáhnout kotouč matkama na kola, aby si sedl pořádně na náboj. Prasata, co zarvou šrouby bych střílel, už jsem jich plno odvrtával.. Ale to na nic nemá vliv, jen mě dycky nasere, když zhodím kolo a odlepí se i kotouč.. Jinak zkus ještě máznout ty nerezový plíšky, jak v nich choděj desky, ale to by asi takovej bordel nedělalo, když choděj volně..
To jsme taky zkoušeli, ale já nemám průchozí matky, takže to nevychází  :laugh: , ale nějaké se najdou tak to vyzkouším pořádně  :undecided: