GalantWeb

Rozvody

Offline ewax

• Jr. Member
  • **
    • http://
Cau Lidi. Budu muset nekde udelat rozvody. Na kolik to vyjde? A meni se i pumpa? Mam Galanta rv. 89, typ motoru 4G63. Napadlo me ze si to necham udelat v autorizovanem servise, tusim ze jsou na Praze10. Nemate na ne nekdo kontakt? Popr. nevite kdo to udela dobre a pokud mozno levne v okoli Praha vychod?  :ph34r:
2000GLSi  80kW  rv.89 4G63

Offline Drak

Velkej a melej rozvoďák (cca 1250,- za oba), 2x napínací kladka a jedna kladka vodící ( cca 2500,-).
Pokud ti pumpa neteče a nebo nemáš vyběhaný ložisko u pumpy, tak se měnit nemusí. Jinak nova stojí okolo 1500,- Ceny jsou jen orientační za díly z druhovýroby.

Autorizovaný servisy v Praze a okolí:

Auto Palace Spořilov
Na Chodovci 2457/1
141 00 Praha 4
tel.: +420 296 574 333
tel.: +420 296 574 111
fax: +420 296 574 620
www.autopalace.cz

Domanský s.r.o.
Zemědělská 196
250 66 Zdiby
Prodejní místo Servisní místo
tel.: +420 284 000 555
fax: +420 284 000 550
web: www.domansky.cz

Praha východ:

Unikom a.s.
Hrnčířská 193
284 45 Kutná Hora
Prodejní místo Servisní místo
tel.: +420 327 516 832
fax: +420 327 516 832
web: www.autosalon.unikom.cz

Pokud si to necháš dělat někde jinde, tak si dej pozor, aby ti dobře nastavil vyrovnávací hřídele
« Poslední změna: 06.11.2006 - 15:59:24 od Drak »
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline ewax

• Jr. Member
  • **
Dik moc za rychlou a obsahlou odpoved  :big grin:
A nevis prosim te jakou ma ta pumpa zivotnost? Jeste sem ji nemenil a 200tisic uz mam s ni najeto

Offline Drak

jak dlouho vydrží záleží na hodně věcech. Nedá se říct , ževydrží 200 tis a pak odejde. Někomu odejde třeba ve 100 tis. Pumpa se dá vyměnit aniž by se šáhlo na rozvody
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline ewax

• Jr. Member
  • **
to sice jo ale slysel jsem ze kdyz se pumpa kousne tak muze roztrhnout rozvodak a dal uz to znas a toho se bojim ale predpokladam ze v servise poznaji kdyz uz je spatna a vymeni ji taky

Offline Drak

Naštěsti tady není pumpa součástí rozvodů jako u 6valce do V. Když se kousne, tak začne klouzat klíňk a rozvody by neměly přeskočit
Legnum VR-4 TypeS

Offline ewax

• Jr. Member
  • **
Tak rozvody mam vymenene ale motor je ted znatelne hlucnejsi a rezonuje. Jde to znat hlavne v aute kde rezonuji plasty, pedaly i volant, cim to muze byt? Vyrovnávací hřídele?? Dnes to jdu reklamovat. Ale tvrdil mi ze si na to daval pozor tak nevim  :o

Byl jsem to reklamovat ale automechanik ktery mi to delal to znovu prekontroloval a tvrdil ze je to udelane dobre a nastavene podle rysky. Delal mi to uz minulou vymenu a udelal to dobre takze predpokladam ze vi co dela. Muze to delat neco jineho, treba spatna kladka nebo remen? Poradte PLS co s tim mam delat. Jizda je hrozne neprijemna, hlavne od 2500 otacek, Na ten zvuk bych si mozna zvykl ale ty vybrace vseho jsou vazne neprijemne
« Poslední změna: 01.02.2007 - 15:08:26 od ewax »

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
celkem určitě hřídele, já měl buhvíjak natočenou špatně jednu. Motor se celej chvěl, nechtělo to jít moc do otáček a celkově to bylo línější

Sup

• Host
Tak rozvody mam vymenene ale motor je ted znatelne hlucnejsi a rezonuje. Jde to znat hlavne v aute kde rezonuji plasty, pedaly i volant, cim to muze byt? Vyrovnávací hřídele?? Dnes to jdu reklamovat. Ale tvrdil mi ze si na to daval pozor tak nevim  :o

Byl jsem to reklamovat ale automechanik ktery mi to delal to znovu prekontroloval a tvrdil ze je to udelane dobre a nastavene podle rysky. Delal mi to uz minulou vymenu a udelal to dobre takze predpokladam ze vi co dela. Muze to delat neco jineho, treba spatna kladka nebo remen? Poradte PLS co s tim mam delat. Jizda je hrozne neprijemna, hlavne od 2500 otacek, Na ten zvuk bych si mozna zvykl ale ty vybrace vseho jsou vazne neprijemne

Chci se zeptat zda máš již problém vyřešený a čím to bylo? Mám totiž podobný problém, přestože rysky na rozvodech jsou nastaveny údajně správně, motor se chvěje a rezonuje do volantu,pedálů atd. PLS.

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
jestli se motor chvěje tak určitě není dobře nastaven. Od nějakých 1500 otáček už o něm nesmíš prakticky vědět

Offline Pepe

Předal jsi auto na výměnu rozvod. řemenů bez vibrací a tak se mělo vrátit do tvých rukou. Žádná kladka ani řemen
(nastaveno)  nerozhodí motor do vibrací jako vyvažovací hřídel. Stáhni si -Engine 4G63- a uvidíš vo co go .
I dobrý mechanik se sekne, to je normalní . Nech to udělat jinde nebo u něj znova.  :anz:
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001

Offline ewax

• Jr. Member
  • **
to PEPE: Mas pravdu- napotreti to udelal dobre a bylo to tim co rikas. Je to sakra prijemny pocit po 2 mesicich presednout s traktoru do auta  :laugh:

Offline Pepe

to PEPE: Mas pravdu- napotreti to udelal dobre a bylo to tim co rikas. Je to sakra prijemny pocit po 2 mesicich presednout s traktoru do auta  :laugh:
O.K. dík za odpověď a kopu km s lepším motorem. ^_^ :laugh: :laugh: :laugh:

Offline aston

Neviete niekto kedy sa maju menit rozvody na Galanta V6? V servisnej knizke mam vymenu v DE po 66tis km, v Anglicku tvrdia ze kazdych 52tis mil[85 tis km] ale niekde som cital ze 100tis.? A co to asi stoji. Rozmyslam vymenit svicky za nove lebo uz mam vymenu oleja mam moznost kupit NGK za 50£ sadu, dobra cena ci mioplati kupit na Sk. Dik.

Offline Begy

• Pisatel
    • BEGYho web
myslim že 100tis je taková ta klasika

Offline Pepe

Neviete niekto kedy sa maju menit rozvody na Galanta V6? V servisnej knizke mam vymenu v DE po 66tis km, v Anglicku tvrdia ze kazdych 52tis mil[85 tis km] ale niekde som cital ze 100tis.? A co to asi stoji. Rozmyslam vymenit svicky za nove lebo uz mam vymenu oleja mam moznost kupit NGK za 50£ sadu, dobra cena ci mioplati kupit na Sk. Dik.
TecDoc 02/2007 uvádí - rozvody max 90 000 km nebo 6 let . Svíčky  podobně - uvádí Platinum sparkplug NGK.
 Ceny součástek rozvodů a vodní pumpy  www.autostangl.cz  -------cca 8,500 kč . :undecided:

Offline cuhan

• Jr. Member
  • **
  • Galant 2.5i v6 24v '98
Moje auto bylo servisováno v kodecaru v Opavě a v servisní knížce je psaná výměna komplet rozvodu v 90 000km , 180 000km  teďka mám najeto 264 000 tak mě za chvíli čekají taky.A co druhou výměnu rozvodu se musí vyměnit i vodní pumpa.
Mitsubishi Galant 2.5i V6 24V '98

Offline damiens

• Sr. Member
myslí,že v návodu píšou každých 90000 km
Vlasta Pardubice+Aš

Galant 2.0 V6 24V 1995

Offline EmKei

• Full Member
    • 3D Graphic & Design from Czech Republic
Tak ja mam najeto 182tis.. a tenhle tyden je Micak v servise na vymene Rozvodu, Palivaku, Svicek :-) tak sem zvedav na tu palku
http://www.cg-graphic.com
http://www.piratka.com
Mitsubishi Galant 2.4GDI GDS - r.v 1999, 110kW, Val.Meziříčí - Praha