GalantWeb

Prosím o radu s volnoběhem

Offline stanislavchromy

• Newbie
  • *
Zdravím, mám Mitsubishi Galant 1.8 (1991). Zhruba před rokem mi můj známý mechanik čistil škrtící klapku kvůli volnoběhu, vše bylo OK, i když se ŘJ nechovala korektně tak, aby při zátěži (světla, otočení volantu) přidala otáčky, držela je zhruba na 900-1000 a

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
návod na nastavení volnoběhu je v sekci Návody. Jinak s nastavením tvého modelu ti poradí nejlíp Drak

Offline xor

• Pisatel
..
2. prý to má při resetu ŘJ klapnout, ale nic jsem neslyšel
Nevim jaky zvuky delaj ty starsi modely, ale 95 si pri pripojeni baterky "zajezdi" s ISC (motorek ovladajici ventil volnobehu).
Galant 1,8 85kW r.95

Offline Drak

u starších taky jednotka procvičí  ISC motorek a selenoidy (občes to je zvuk jak ve staré relátkové ústředně)  :big grin:
Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline Integer

• Sr. Member
    • youtube.com
Možno nepočkáš dostatočne dlhú dobu pred odpojením betérie to má v klapke tiež "zašuchota
Mitsubishi Lancer 1.5GLXi 8V 1990 (7'x15' MOMO X 205/50/15)
http://www.youtube.com/profile?user=integer5

Offline stanislavchromy

• Newbie
  • *
Dík za odezvy, tak jsem to zkusil ještě jednou, rozšrouboval jsem i kryt TPS a s klapkou trochu pohýbal a vyčistil i prostor za ní, kam jsem se dostal hadrou. Při resetu to už cvaklo a volnoběh je v původním stavu, tzn. na zátěž už otáčky neklesají, nicméně, ani nestoupají, jak mají..Asi to potřebuje hlouběji seřídit..