GalantWeb

Oil do převedovky

Offline hoktar

• VIP Group
Jaký olej se leje do převodovky do galanta 2.5 v6 24v? Přijde mi že dvojka trochu nejde tak jak má. Že bych tam trochu dolil.
Galant V6 2.5 24V 2000

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
na to si budeš muset spíš zvyknout. dvojka a trojka je neštěstí těchle aut. Ještě se někdy stává že začne vyskakovat zpátečka. Převodovky jsou u mišáků celkem průser  :angry:

Offline hoktar

• VIP Group
tak to jsem potěšen. A ta zpátečka na mne ještě asi čeká.
Galant V6 2.5 24V 2000

Offline moskal

• Full Member
Blbne Ti to i když je to ohřátý? Mě to blbne hlavně za studena, dvojku musim dávat hodně opatrně jinak jde přes zuby, takže si myslim že nějakej lepší olej by to spravil.
Jestli špatně řadí i ohřátej tak možná zkusit vyměnit celou náplň v převodovce.

Typ oleje už tady před časem někdo řešil a doporučili tyto oleje:

75w-80 od ELF oil F1-suspendex (cena pry 1200,-Kc)
WAT 75w90 GL5 (500,-Kc)
Galant Combi 2.0 100kW r.v.97, Zizkov
Moskvic 412 1.5 55kW r.v.75

Offline Drak

podle manuálu:

Transmission oil:  Hypoid gear oil SAE 75W - 90 or 75W - 85W conforming to API GL-4  Quantity 2.2l

Legnum VR-4 TypeS

Mitsubishi Legnum VR-4 EC5W (Zenki - 8/96-7/98 Chuki - 8/98-4/00 Kouki - 5/00-8/02)

Offline hoktar

• VIP Group
Jen za studena. Za tepla jen dvojka. A to hodne malinko.
Galant V6 2.5 24V 2000

Offline jirka

• VIP Group
To snad dělá každýmu, náplň pokud neunikne tak by snad měla být na životnost auta.
(Galant 99'-2,0 prodán)
Honda Accord 2,0 i-VTEC,114 kw

Offline Begy

• Pisatel
  • Everything is possible...
    • BEGYho web
vřele doporučuju. Jestli se rozhodneš ten olej měnit SCHOVEJ si ten původní. Já jsem taky olej vyměnil a zadělal si tím na spoustu nepříjemností. Není olej jako olej a v těchle převodovkách je to sakra znát.

Offline tombik

No nevim zda je to olejem ale na mym Galantiku model 92 mi vypadava zpatecka, ted uz teda vim jak ji spravne "dorazit" aby nevyskakovala takze ok (to bude tezko olejem).  A obcas tam proste nevrazim jednicku, musim nejdriv dvojku a pak zas jednicku. Za beznyho provozu se mi to nestava ale kdyz jezdim po praze tak porad (bud to bude tim ze ji tam v praze prece jen davam casteji a nebo tim ze mam z tech kolon takovy nervy ze uz toho zarazeni nejsem schopen) :-D Kazdopadne to neni moc prijemny...:-(

Offline MMM

• Jr. Member
  • **
Tu najdes vsetky doporucene naplne a intervaly od Valvoline pre vsetky auta a motocykle. Pri zmene motoroveho oleja je doporucene preplachnutie pripravkom Valvoline Engine Flush.

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

P.S. Ja neviem naco chlapi mate ten internet :)

Offline Pepe

Tu najdes vsetky doporucene naplne a intervaly od Valvoline pre vsetky auta a motocykle. Pri zmene motoroveho oleja je doporucene preplachnutie pripravkom Valvoline Engine Flush.

http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

P.S. Ja neviem naco chlapi mate ten internet :)

Bo lačníme po tom co napíšou jiní . Čus :D
三菱ギャラン  2,5l V6 24V  Hamilton Silver   reg.2001